Analiza tehnica Banca Transilvania

In prezent, Banca Transilvania (TLV) este cea mai importanta banca din Romania. Aflata la un pas de dezastru in anul 2009, Banca Transilvania a beneficiat de o echipa manageriala condusa de Horia CIorcila si Omer Tetik, care a reusit ca in doar un deceniu sa transforme o banca mica in cea mai importanta institutie bancara din Romania.

In ultimii 10 ani, Banca Transilvania a oferit constant dividende si actiuni gratuite actionarilor, randamentele fiind, de obicei, peste medie (calculat dividende + actiuni gratuite). TLV a facut si o serie de achizitii, precum Volksbank si Bancpost (in Romania) si Victoria Bank (Republica Moldova) care i-au permis largirea bazei de clienti si a cotei de piata, dar au adus si primul pas catre internationalizarea companiei.

Analiza tehnica TLV – 27 aprilie 2020

Pret abonament Premium info: 19.99 Euro / luna

Vezi ce ai ratat!

Citeste mai jos actualizarile mai vechi ale acestei pagini:

Ce primesti daca te abonezi:

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de Abonamentul Premium Info:

  1. Completeaza formularul cu toate datele solicitate, apoi apasa butonul “Abonament nou”.
  2. Plateste prin optiunea Paypal, urmeaza pasii si vei avea acce imediat la articolele din sectiunea Premium Info.
  3. Daca alegi optiunea de plata “Virament bancar“, vei primi pe adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat factura proforma pentru plata abonamentului. Acesta va fi valabil pentru o perioada de 30 de zile, din momentul inregistrarii platii in sistem.
  4. Dupa efectuarea platii pentru abonamentul Premium Info vei primi acces la materialele dispobile in acest abonament.
  5. La expirarea perioadei de valabilitate, poti prelungi abonamentul, accesand in contul tau sectiunea Abonamente > “Reinnoire”.

Analiza tehnica TLV – 25 martie 2020

Sub aspect tehnic, cotatiile TLV au reusit la mijlocul lui 2019 sa evadeze din canalul de trend descendent in care evoluasera in ultimii 2 ani. Practic, incepand cu anul 2015, cotatia TLV a evoluat majoritar intr-un range de 50-70 bani, in zona 2,00 – 2,70 lei, pe care l-a parasit doar in momentele agitate de dupa aparitia OUG 114 si, acum, odata cu acutizarea crizei COVID-19. Cotatia TLV a pierdut aproximativ 40% din valoare in ultima luna, subperformand indicelui BET. Nu este un fapt neobisnuit, actiunile bancare avand, in general, fluctuatii mai mari decat piata.

Din punct de vedere tehnic, in prezent avem o incercare de revenire a MACD, indicatorul aflandu-se adanc in teritoru negativ. Corelat cu o indicatie de supravanzare pe indicatorul Stocastic si cu o evolutie peste 50 a indicatorului RSI, respectiv o evolutie a mediei SMA 5 peste SMA 10 si SMA 20, graficul ar putea indica pe termen scurt o revenire a cotatiilor.

TLV se afla in acest moment in preajma unei rezistente puternice in zona 1,80 lei – un prag care a fost de multe ori testat in trecut, atat ca rezistenta cat si ca suport.

In scenariu pozitiv, am putea vedea o revenire a cotatiilor in zona 2,00 lei, care este un fost suport care a oprit de mai multe corectii in ultimii ani. In cazul putin probabil in care vom vedea o imbunatatire rapida a situatiei generate de COVID-19, urmatoarele rezistente sunt, succesiv, din 10 in 10 bani, cu accent pe zonele 2,10 lei, 2,20 lei si 2,34 lei.

Scenariul negativ are insa o probabilitate mai mare de realizare pe un orizont de timp de 6-9 luni. Foarte probabil este sa vedem o perioada de stabilizare a cotatiei, chiar o usoara revenire pana in zona 2,00 lei insa, sunt sanse mari ca publicarea datelor economice pe luna martie si, foarte posibil si pe T2 (in cazul in care nu se gaseste o solutie rapida de restrangerea a efectului generat de izolarea populatiilor din intreaga lume) sa aduca retestari ale minimelor din zona 1,60 lei si, probabil atingerea de noi minime. Practic, dupa teoria valurilor lui Elliott, ar trebui sa avem un val B de revenire, urmat de un val C, de noi corectii, mai accentuate decat cele de pana acum. In situatia in care va fi spart suportul din zona 1,60 lei, urmatoarele praguri vor fi la 1,40 lei si 1,20 lei. Un suport foarte important, in cazul in care vom avea noi vanzari generate de panica, este la 0,90 – 1,00 lei, un suport care in perioada 2010-2012 s-a dovedit determinant in oprirea corectiei.

Trimite-mi feedback-ul tau:

Articol:

Da o nota acestui articol:
12345

Ce alte subiecte ai dori sa fie incluse in Abonamentul Premium Info:

Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.
Sunt de acord

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − eleven =