Analiza tehnica Bittnet

Bittnet Systems S.A. este prima companie din IT listata la Bursa de Valori Bucuresti care se pregateste sa treaca pe Piata principala de la Bucuresti. Avand in vedere lichiditatea destul de buna pe emitent, este posibil ca Bittnet sa fie destul de repede inclusa in cel putin unul dintre indicii pietei, fapt care ar antrena includerea companiei in portofoliul fondurilor care urmaresc respectivii indici.

Desi nu a oferit dividende, Bittnet Systems S.A. a reusit, in primii 4 ani de la listare, sa creasca de peste 10 ori valoarea efectiva a detinerii pentru investitorii care au cumparat actiuni imediat dupa listarea din 2015. Acest lucru a fost posibil datorita modelului de distributie de actiuni gratuite urmat de Bittnet. Astfel, profiturile decente, coroborate cu numarul mic de actiuni initiale, au facut ca investitorii initiali sa ajunga la o detinere de mai mult de 10 actiuni pentru fiecare actiune cumparata in 2015 si tinuta in portofoliu, in conditiile in care pretul s-a mentinut constant, in jurul valorii de 1 leu.

Analiza tehnica BNET -27  aprilie 2020

Pret abonament Premium info: 19.99 Euro / luna

Vezi ce ai ratat!

Citeste mai jos actualizarile mai vechi ale acestei pagini:

Ce primesti daca te abonezi:

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de Abonamentul Premium Info:

  1. Completeaza formularul cu toate datele solicitate, apoi apasa butonul “Abonament nou”.
  2. Plateste prin optiunea Paypal, urmeaza pasii si vei avea acce imediat la articolele din sectiunea Premium Info.
  3. Daca alegi optiunea de plata “Virament bancar“, vei primi pe adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat factura proforma pentru plata abonamentului. Acesta va fi valabil pentru o perioada de 30 de zile, din momentul inregistrarii platii in sistem.
  4. Dupa efectuarea platii pentru abonamentul Premium Info vei primi acces la materialele dispobile in acest abonament.
  5. La expirarea perioadei de valabilitate, poti prelungi abonamentul, accesand in contul tau sectiunea Abonamente > “Reinnoire”.

Evolutia BNET pe termen mediu si scurt – 26 martie 2020

De la ultima majorare de capital social, din iulie 2019, cotatiile BNET au evoluat intr-un canal de trend usor descendent, intr-o marja de 0,15 lei intre suport si rezistenta. In sesiunile trecute, am vazut o intersectare a suporturilor celor 2 canale de trend, pe termen lung si pe termen mediu, ceea ce prefigureaza un suport important in zona 0,70 lei. In prezent, avem in acest canal o rezistenta minora in zona 0,80 lei, banda superioara a canalului de trend prefigurand o rezistenta serioasa in zona 0,85-0,86 lei. In cazul in care cumparatorii vor fi destul de puternici pentru a sparge aceasta zona de rezistente, targetul de pret va fi catre prima rezistenta minora in zona 0,95 lei, formata in perioada de acalmie de la inceputul lunii martie, respectiv catre rezistenta mai puternica, in zona 1,00 – 1,05 lei, unde cotatia BNET a evoluat constant pe parcursul ultimelor 6 luni.

Scenarii evolutie BNET – 26 martie 2020

In scenariul poziv, putem vedea o strapungere a rezistentelor pana in zona 1,20 lei, unde avem rezistenta canalului principal de trend descendent format in ultimii 5 ani. In situatia ideala in care contagiunea COVID-19 va fi oprita, putem avea un nou raliu generat de intentia companiei de a oferi 7 actiuni gratuite pentru fiecare 10 detinute, din profiturile acumulate in anii anteriori. In mod real, exista posibilitatea ca acest scenariu sa fie realizat doar partial, in functie de evolutia luptei impotriva COVID-19.

In scenariul negativ, in care outlook-ul generat de contagiunea COVID-19 va genera disruptii la nivelul business-ului BNET, vom vedea o retestare a minimelor de la mijlocul lunii martie (zona 0,60-0,70 lei), existand posibilitatea unor noi minime, mai coborate. Amploarea corectiei va fi direct proportionala cu gradul de afectare a business-ului. Principalele riscuri sunt generate de micsorarea bugetelor pentru segmentele IT si Training de catre clientii companiei si imposibilitatea sustinerii unor activitati de catre companie, in conditiile in care acestea nu pot fi transferate in online. Momentan, managementul Bittnet a anuntat ca operatiunile companiei nu are afectari majore de pe urma crizei COVID-19, compania reusind sa transfere majoritatea trainingurilor in online.

Scenariul cel mai probabil este ca BNET sa testeze in viitorul apropiat zona 0,95 – 1,05 lei, dar cel mai probabil miscarea va face parte dintr-un val Elliott B, de revenire, urmand o corectie sub minimele din martie, conform teoriei, pe un val C, inainte de inceperea propriu-zisa a revenirii cotatiei, pe paternul valurilor 1-5.

Trimite-mi feedback-ul tau:

Articol:

Da o nota acestui articol:
12345

Ce alte subiecte ai dori sa fie incluse in Abonamentul Premium Info:

Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.
Sunt de acord

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 13 =