Analiza tehnica Fondul Proprietatea

Creat initial pentru a-i despagubi pe urmasii proprietarilor interbelici, Fondul Proprietatea a devenit inca din prima zi de la listare una dintre cele mai importante societati listate la Bursa de Valori Bucuresti. FP este una societatatea care are cea mai mare pondere in indicele pietei romanesti – peste 19% -, ceea ce ii confera un rol foarte important (alaturi de Banca Transilvania si OMV Petrom) in evolutia indicelui BET.

Analiza tehnica FP – 27 aprilie 2020

Pret abonament Premium info: 19.99 Euro / luna

Vezi ce ai ratat!

Citeste mai jos actualizarile mai vechi ale acestei pagini:

Ce primesti daca te abonezi:

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de Abonamentul Premium Info:

  1. Completeaza formularul cu toate datele solicitate, apoi apasa butonul “Abonament nou”.
  2. Plateste prin optiunea Paypal, urmeaza pasii si vei avea acce imediat la articolele din sectiunea Premium Info.
  3. Daca alegi optiunea de plata “Virament bancar“, vei primi pe adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat factura proforma pentru plata abonamentului. Acesta va fi valabil pentru o perioada de 30 de zile, din momentul inregistrarii platii in sistem.
  4. Dupa efectuarea platii pentru abonamentul Premium Info vei primi acces la materialele dispobile in acest abonament.
  5. La expirarea perioadei de valabilitate, poti prelungi abonamentul, accesand in contul tau sectiunea Abonamente > “Reinnoire”.

Analiza tehnica FP – martie 2020

Per ansamblu, evolutia FP a fost una ascendenta in ultimii 8 ani, cu o evolutie vizibila intr-un canal de trend ascendent in perioada ianuarie 2017 – mai 2019. Incepand cu luna februarie 2019, am vazut un raliu sustinut pe cotatia FP, care a crescut de la 0,80 lei, pana in zona 1,37 lei.

Analizand graficul cotatiei all-time, putem sugera o posibila configurare de valuri Elliott, cu un val 2 corectiv in perioada 2015-2016. Un scenariu in acest sens ar putea fi catalogat drept optimist, avand in vedere ca actuala corectie s-ar putea erija intr-un val 4 corectiv, urmat de un val 5 si, implicit, o crestere sustinuta a cotatiei (conform teoriei). Un astfel de scenariu ar putea fi sustinut si de diferenta aproximativa dintre ceea ce ar putea fi varfurile valurilor 1 si 3.

Concretizarea acestei teorii depinde intr-o proportie semnificativa de evolutia contagiunii cu COVID-19. O agravare a situatiei epidemiologice sau economice, ar putea sa schimbe radical scenariul de mai sus…

In ceea ce priveste evolutia actuala, pe graficul hourly pe o luna observam o formatiune care ar putea fi un double bottom, ceea ce ar semnaliza finalul de corectie. In cazul in care se concretizeaza, avem un alt semnal care poate creste sansele de a intra intr-un val 5 Elliott. Dupa o corectie de aproximativ 30%, se observa formarea unui canal de trend ascendent in ultimele 8-9 sesiuni, care ar avea ca prima tinta rezistenta din zona 1,18 lei, care a respins deja o tentativa de spargere zilele trecute. Ne aflam intr-o zona cu mai multe niveluri de pret in care cotatia s-ar putea opri. Surprinzator, in zona 1,00 leu nu avem decat un suport psihologic, cotatia trecand rapid de aceasta zona la ultimul raliu.

In cazul in care scenariul pozitiv nu se concretizeaza, primul suport important pentru corectia pretului FP se afla la 0,90-0,95 lei, o zona care a functionat in trecut ca o rezistenta serioasa. Daca vom avea o escaladare a crizei COVID-19, urmatoarele suporturi sunt din 10 in 10 bani, la 0,80 lei, 0,70 lei si 0,60 lei. Ultimul suport din grafic il gasim la 0,45 lei – probabilitatea ca acesta sa fie atins este insa mica in acest moment.

Trimite-mi feedback-ul tau:

Articol:

Da o nota acestui articol:
12345

Ce alte subiecte ai dori sa fie incluse in Abonamentul Premium Info:

Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.
Sunt de acord

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 1 =