Analiza tehnica Nuclearelectrica S.A.

Nuclearelectrica (SNN) este operatorul centralei atomoelectrice de la Cernavoda. Compania dispune in prezent de 2 reactoare nucleare, care necesita sau vor necesita retehnologizare in viitorul apropiat, iar discutiile pentru construirea reactoarelor 3 si 4 treneaza de mai multi ani. Argumentele contra planului de extindere este legat de costurile mari si de declaratiile conform carora planul nu ar fi fezabil din punct de vedere financiar.

Nu in ultimul rand, trebuie luat in calcul, la analiza investitiei, faptul ca Nuclearelectrica detine practic monopolul in Romania pe productia de energie nucleara, un produs care are costuri mai mici de productie fata de energia obtinute prin alte procese, dar si faptul ca riscul cel mai mare este dat de unidirectionalitatea business-ului si de faptul ca nevoia de retehnologizare a celor 2 reactoare este costisitoare.

Analiza tehnica SNN – 27 aprilie 2020

Pret abonament Premium info: 19.99 Euro / luna

Vezi ce ai ratat!

Citeste mai jos actualizarile mai vechi ale acestei pagini:

Ce primesti daca te abonezi:

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de Abonamentul Premium Info:

  1. Completeaza formularul cu toate datele solicitate, apoi apasa butonul “Abonament nou”.
  2. Plateste prin optiunea Paypal, urmeaza pasii si vei avea acce imediat la articolele din sectiunea Premium Info.
  3. Daca alegi optiunea de plata “Virament bancar“, vei primi pe adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat factura proforma pentru plata abonamentului. Acesta va fi valabil pentru o perioada de 30 de zile, din momentul inregistrarii platii in sistem.
  4. Dupa efectuarea platii pentru abonamentul Premium Info vei primi acces la materialele dispobile in acest abonament.
  5. La expirarea perioadei de valabilitate, poti prelungi abonamentul, accesand in contul tau sectiunea Abonamente > “Reinnoire”.

Analiza tehnica SNN – 26 martie 2020

SNN a beneficiat de un raliu prelungit care a durat 3 ani, generat de rezultatele foarte bune din aceasta perioada si de apetitul crescut al guvernarii de stanga pentru dividendele distribuite de companiile in care Statul roman este actionar majoritar.

Raliul s-a incheiat odata cu aparitia incertitudinilor cauzate de contagiunea cu COVID-19 la nivel mondial, cotatia SNN corectandu-se cu aproximativ 30% in doar cateva saptamani. Sub aspect tehnic, cotatia SNN s-a oprit zilele trecut in zona de pret in momentul listarii din 2014. Din acest punct, se incearca o recuperare a corectiei, dar care poate fi privita pe graficul hourly la 1 luna si ca o evolutie intre benzile unui canal de trend descendent. Practic, avem mai multe linii de trend, zona in care se afla acum cotatia prezentand importanta crescuta din acest punct de vedere. Privit pe graficul multianual, actuala miscare poate fi considerata ca o revenire in canalul de trend ascendent principal in care SNN a evoluat in ultimii 4 ani. Cert este ca ne gasim intr-o zona importanta de confluenta, inclusiv o posibila rezistenta – fost suport, care ar putea determina evolutia cotatiei SNN in intervalul urmator de timp.

In scenariul pozitiv, cotatia ar trece peste zona de pret 12,90 – 13 lei. Scenariul ar putea fi sustinut de anuntarea propunerii de dividend de 1,65 lei, care ar putea duce in prima faza preturile in zona 14 lei. In acelasi sens, in contextul unui plan de afaceri pentru anul 2020 care presupune cifre similare cu anul trecut, ar putea fi un argument. Totusi, in contextul actual, dominat de criza COVID-19, acest scenariu are sanse mai mici de continuare pe termen mediu si lung.

Cel mai probabil este scenariul negativ, in care am putea avea, initial, o recuperare, urmata de o noua corectie generata de amplificarea contextului epidemiologic si economic. Suporturile, in acest caz, ar fi in zonele 11 lei, 9,50-9,60 lei, 8 lei sau 6,70 lei. In ultima instanta, am avea un suport in zona 5 lei, dar care ar are sanse reale de a fi atins doar in conditiile in care criza se acutizeaza.

Trimite-mi feedback-ul tau:

Articol:

Da o nota acestui articol:
12345

Ce alte subiecte ai dori sa fie incluse in Abonamentul Premium Info:

Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.
Sunt de acord

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + sixteen =