Analiza tehnica OMV Petrom S.A.

OMV Petrom (SNP) este compania care are cea mai mare capitalizare dintre societatile listate la Bursa de Valori Bucuresti. Este una dintre societatile emblematice ale pietei romanesti, unul dintre cei mai mare angajatori din Romania. Totodata, este o companie foarte profitabila in ultimii ani si una dintre societatile care distribuie in mod regulat dividende catre actionri.

Rezultatele financiare obtinute de OMV Petrom sunt in mare parte dependente de evolutia cotatiei barilului de petrol. Fiind o societate care activeaza intr-un domeniu puternic reglementat, OMV Petrom este supusa riscului de crestere a taxarii din partea Statului Roman.

Analiza tehnica SNP – 27 aprilie 2020

Pret abonament Premium info: 19.99 Euro / luna

Vezi ce ai ratat!

Citeste mai jos actualizarile mai vechi ale acestei pagini:

Ce primesti daca te abonezi:

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de Abonamentul Premium Info:

  1. Completeaza formularul cu toate datele solicitate, apoi apasa butonul “Abonament nou”.
  2. Plateste prin optiunea Paypal, urmeaza pasii si vei avea acce imediat la articolele din sectiunea Premium Info.
  3. Daca alegi optiunea de plata “Virament bancar“, vei primi pe adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat factura proforma pentru plata abonamentului. Acesta va fi valabil pentru o perioada de 30 de zile, din momentul inregistrarii platii in sistem.
  4. Dupa efectuarea platii pentru abonamentul Premium Info vei primi acces la materialele dispobile in acest abonament.
  5. La expirarea perioadei de valabilitate, poti prelungi abonamentul, accesand in contul tau sectiunea Abonamente > “Reinnoire”.

Analiza tehnica SNP – 29 martie 2020

In perioada 2015-2016 – ultima daca cand am avut scaderi importatnte pe cotatia barilului de petrol – pretul actiunilor SNP s-a injumatatit. Acum, avem un nou “razboi al petrolului”, intre Arabia Saudita si Rusia, actiunile luate de primii probusind cotatiile aurului negru. Totusi, evolutia pretului SNP din ultima luna nu se datoreaza exclusiv conflictului ruso-saudit, acesta adunandu-se la temerile cauzate de criza COVID-19.

Pe graficul alltime al cotatiei SNP observam o evolutie intr-un triunghi usor descendent, cu un posibil deznodamant in perioada urmatoare (6-12 luni). Daca vom vedea o revenire a pretului si o evolutie ulterioara a lui in interiorul acestui triunghi, punctul de echilibrul va fi in zona 0,32-0,33 lei. In cazul in care cotatia isi va continua corectia si nu va reusi sa revina peste 0,30 lei, vom asista la intrarea intr-un trend descendent, ale carui minime ar putea fi atinse in zona 0,13-0,14 lei, zona de suport in timpul crizei din 2008 si un suport important in 2003. In cazul unei evolutii extrem-negative, cotatia SNP ar putea atinge, conform graficului, zona 0,10 lei, sau chiar zona 0,04-0,05 lei – respectiv minimele de dupa listarea din 2002.

Pe termen mediu, cotatia SNP a evadat din canalul de trend pozitiv in care a evoluat in ultimii 4 ani, preconizand o inversare a acestuia. Totusi, avand in vedere conditiile exceptionale in care s-a produs aceasta evadare, vor fi necesare noi confirmari, precum invalidarea unui rezistente inportante in zona 0,29-0.30 lei si, chiar spargerea suporturilor din zonele 0,25 lei si 0,22 lei, unde s-a oprit ultima corectie majora, din 2016.

Pe termen scurt, cotatia SNP a evadat in a doua parte a lunii martie din canalul puternic descendent inceput la finalul lunii februarie, incerand o revenire momentan timida. Corectia s-a oprit in zona unui suport atins in ianuarie 2019, incercand un rebound spre zona 0,30 lei, unde avem suportul efectiv al corectiei de anul trecut. S-a vazut deja o testare a revenirii peste 0,30 lei pe graficul hourly, respinsa insa violent.

Sub aspect tehnic, vedem o situatie de supravanzare puternica, atat pe indicele RSI cat si pe cel Stochastic, in timp ce MACD este usor negativ. Pe termen scurt, media mobila, SMA 5 a trecut peste SMA 10 si SMA15, generand raliul din ultimele zile, in timp ce SMA 15 tocmai a semnalizat trecerea peste SMA 30 si SMA 45, in graficul la 1h. Pentru confirmarea puterii raliului, ar trebui sa avem o trecere puternica si pe volume importante, peste rezistenta de la 0,30 lei. Fragilitatea trendului poate fi observata si din amplitudinea mica a canalului de trend ascendent, suportul aflandu-se cu doar 0,01 lei sub rezistenta, in zona 0,29 lei.

Trimite-mi feedback-ul tau:

Articol:

Da o nota acestui articol:
12345

Ce alte subiecte ai dori sa fie incluse in Abonamentul Premium Info:

Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.
Sunt de acord

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 9 =