Analiza tehnica Romgaz S.A.

La momentul listarii la Bursa de Valori Bucuresti, Romgaz S.A. (SNG) a atras o atentie uriasa. Din pacate, evolutia ulterioara nu a fost una pe masura. Dupa o evolutie laterala, urmata de o corectie abrupta, SNG a reusit sa atinga maximele de la listare abia dupa 4 ani. Totusi, in cei 6 ani de cand se tranzactioneaza la BVB, cotatia Romgaz nu a reusit sa treaca de zona 40 lei.

Plusul pentru investitorii initiali a venit, in acest caz, de la dividendele generoase pe care compania le-a distribuit pe parcursul guvernarii PSD.

Analiza tehnica Romgaz – 27 aprilie 2020

Pret abonament Premium info: 19.99 Euro / luna

Vezi ce ai ratat!

Citeste mai jos actualizarile mai vechi ale acestei pagini:

Ce primesti daca te abonezi:

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de Abonamentul Premium Info:

  1. Completeaza formularul cu toate datele solicitate, apoi apasa butonul “Abonament nou”.
  2. Plateste prin optiunea Paypal, urmeaza pasii si vei avea acce imediat la articolele din sectiunea Premium Info.
  3. Daca alegi optiunea de plata “Virament bancar“, vei primi pe adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat factura proforma pentru plata abonamentului. Acesta va fi valabil pentru o perioada de 30 de zile, din momentul inregistrarii platii in sistem.
  4. Dupa efectuarea platii pentru abonamentul Premium Info vei primi acces la materialele dispobile in acest abonament.
  5. La expirarea perioadei de valabilitate, poti prelungi abonamentul, accesand in contul tau sectiunea Abonamente > “Reinnoire”.

Analiza tehnica Romgaz – 26 martie 2020

Sub aspect tehnic, in ultimii 5 ani vedem un triunighi ascendent pe graficul SNG, care, in mod normal ar fi trebui sa ingusteze variatia pretului, pana la momentul in care din punct de vedere tehnic am fi avut o decizie de raliu sau corectie. Criza COVID-19 a grabit acest moment, aducand o evolutie nefavorabila a pretului. Avem aici o corelatie cu o serie de stiri negative, precum schimbarea la guvernare, care a intrerupt politica axata pe solicitari masive de dividende de la companiile in care Statul roman este actionar majoritar, sau scaderea pretului la gaze, renuntarea la achizitia a 20% din compania greceasca Gastrade, proprietarul proiectului de constructie a unui terminal offshore de gaze naturale lichefiate la Alexandroupolis.

Sub aspect tehnic, am avut o corectie care s-a oprit in preajma unui prag semnificativ, o zona in care corectii anterioare au gasit suport. Dupa cateva saptamani de vanzare accelerata, vedem pe graficul hourly o tentativa de recuperare. In ultimele 8-9 zile s-a format un canal de trend usor ascendent. Indicatorii tehnici sunt mixti, avem MACD usor pozitiv, un Stocastic RSI departe de zona de supracumparare, insa Stocastic STS-ul este clar supracumparat. In acelasi timp, media mobila SMA 15 tinde sa coboare sub SMA 30, ceea ce duce catre un scenariu pe timp scurt in care cotatia SNG ar putea cobori, in prima faza, in zona 26 lei, ceea ce ar putea coincide cu banda inferioara a canalului de trend.

Avand in vedere valoarea net inferioara a dividendului propus de companie din profitul pe anul 2019, coroborat cu situatia generata de criza COVID-19, probabilitatea mai mare este sa vedem o evolutie negativa sau laterala a cotatiei SNG, in perioada urmatoare.

Scenariul pozitiv creste in probabilitate in cazul unor stiri pozitive legate de cresterea pretului la gazele naturale, reevaluarea deciziei de investire in Gastrade, coroborat cu o cerere crescuta de gaze naturale din partea industriei.

Trimite-mi feedback-ul tau:

Articol:

Da o nota acestui articol:
12345

Ce alte subiecte ai dori sa fie incluse in Abonamentul Premium Info:

Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.
Sunt de acord

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =