Analiza tehnica Teraplast S.A.

In urma cu 5 ani, Teraplast S.A. (TRP) era o societate putin interesanta in randul investitorilor de la Bursa de Valori Bucuresti. In ultimii insa, managementul performant, interesul companiei catre dezvoltare si achizitii si reorientarea de la contractele cu Statul Roman de realizare de infrastructura la cresterea capacitatii de productie si de comercializare catre sectorul privat, a adus Teraplast in postura de a fi inclusa in structura indicelui BET.

Compania a realizat achizitii succesive in Romania, crescandu-si cota de piata in segmentul constructiilor PVC, si deschis o fabrica in Serbia, fapt care i-a permis sa ajunga printre jucatorii importanti din segment la nivel european.

Analiza tehnica TPR – 27 aprilie 2020

Pret abonament Premium info: 19.99 Euro / luna

Vezi ce ai ratat!

Citeste mai jos actualizarile mai vechi ale acestei pagini:

Ce primesti daca te abonezi:

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de Abonamentul Premium Info:

  1. Completeaza formularul cu toate datele solicitate, apoi apasa butonul “Abonament nou”.
  2. Plateste prin optiunea Paypal, urmeaza pasii si vei avea acce imediat la articolele din sectiunea Premium Info.
  3. Daca alegi optiunea de plata “Virament bancar“, vei primi pe adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat factura proforma pentru plata abonamentului. Acesta va fi valabil pentru o perioada de 30 de zile, din momentul inregistrarii platii in sistem.
  4. Dupa efectuarea platii pentru abonamentul Premium Info vei primi acces la materialele dispobile in acest abonament.
  5. La expirarea perioadei de valabilitate, poti prelungi abonamentul, accesand in contul tau sectiunea Abonamente > “Reinnoire”.

Analiza tehnica TPR – 25 martie 2020

Cotatia TRP a evoluat pe un trend aparent descendent in ultimii 3 ani. Real vorbind, insa, cotatia TRP a cunoscut o apreciare usoara, graficul luand in calcul corectiile de pret generate de majorarile succesive de capital social. Luand in calcul actiunile gratuite distribuite in ultimii ani de companie (1/3 – in 2017, 1/4 – in 2018 si 2019), rezulta ca pentru 100 de actiuni detinute, investitorii au primit inca 107 actiuni din 2017 incoace.

Intorcandu-ne la aspectul tehnic, observam evolutia intr-un canal de trend descendent in ultimii 2 ani si jumatate, cu scurte momente de evadare peste sau sub cele 2 linii de suport si rezistenta. La inceputul acestui an s-a incercat o iesire din acest canal care a fost zadarnicita de criza COVID-19. Practic, cotatia TRP nu a fcaut altceva decat sa se intoarca in canalul de trend in care a evoluat in ultimii ani. Este un aspect pozitiv, care in acest moment semnalizeaza ca piata nu este inca pregatita de o corectie mai ampla.

Este foarte posibil ca acest trend sa se pastreze, in conditiile in care compania a declarat ca, momentan, nu este afectata de actuala criza, productia se desfasoara in ritm normal, iar cifrele financiare prognozate pentru 2020 raman in grafic. Compania spune ca s-au luat masuri si in ceea ce priveste protectia angajatilor, dar si livrarile de materie prima. Totusi, Teraplast semnaleaza ca o blocare a activitatii economice ar genera scaderi ale indicatorilor financiari.

Pe termen mediu si scurt, cotatia TRP s-a lovit recent de o rezistenta in zona 0,27 lei, un suport generat de corectia de pret de dupa majorarea de capital care a avuit loc la finalul lui 2019. Rebound-ul din minimele din zona 0,24-0,25 lei nu a reusit sa genereze volume suficient de mari, comparativ cu cele din corectia din prima jumatate a lunii martie si, si, cel putin momentan, s-a oprit in noua rezistenta. Cu toate acestea, indicatorii tind sa ofere o perspectiva de revenire a cotatiei, pe termen scurt. STS a iesit din zona de supravanzare, insa pare sa nu aiba momentum, in timp ce RSI nu a ajuns inca in aria overbought, iar MACD incearca revenirea in teritoru pozitiv. Pentru termenul scurt, avem o evolutie a SMA 5 deasupra mediilor mobile la 10 si 20 zile, insa evolutia in zilele si saptamanile urmatoare va depinde de stirile globale si felul in care va reactiona piata. Pe termen lung, nu avem inca semnale de trecere a SMA 50 peste mediile mobile la 100 si 200 de zile, dar este posibil ca in zilele urmatoare sa exista o posibila confirmare de trecere a SMA 15 peste SMA 30 si SMA 45. Totul depinde insa de felul in care va evolua situatia COVID-19 la nivel mondial…

In scenariul pozitiv, avem o depasire solida a rezistentei din zona 0,2740 lei, urmatoarele rezistente aflandu-se in zonele 0,2940 lei si 0,3050 lei. Scenariul negativ ar aparea in cazul in care suportul din zona 0,2430 ar ceda, ceea ce ar putea duce la o corectie de pret pana in zonele 0,23 lei sau 0,22 lei.

Trimite-mi feedback-ul tau:

Articol:

Da o nota acestui articol:
12345

Ce alte subiecte ai dori sa fie incluse in Abonamentul Premium Info:

Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.
Sunt de acord

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + eleven =