#Hashtag – # ECB

chf

10/03/2016

Inca o reducere a dobanzii de referinta a #ECB. #MarioDraghi spune insa ca este ultima astfel de miscare, aceasta ajungand deja la -0,4% p.a. In plus, #ECB va creste valoarea achizitiilor lunare, in incercarea de a creste inflatia catre tintele stabilite. Declaratiile au declansat un nou raliu, in special in domeniul bancar care va fi obligat astfel sa creasca creditarea.

03/12/2015

Dezamagire mare in piata dupa ce #ECB a redus dobanda de referinta doar cu marja obisnuita. Sperantele au fost mai pentru o taiere mai ampla, iar dezamagirile pe masura. In plus, #MarioDraghi a anuntat o extindere a programului #QE, dar fara sa amplifice masurile. Europa a reactionat violent, prin corectii de 2-3%. Evident, investitorii au supralicitat de aceasta data – de aici si marile deziluzii.

28/10/2015

#MarioDraghi a lasat recent sa se inteleaga ca #ECB ar putea reduce in decembrie dobanda de referinta. Aceasta este deja negativa (-0,2%) si se pare ca ar putea scadea intre 0,1%-0,5%. #ECB incearca din rasputeri sa reporneasca economiile din zona #Euro. Ramane de vazut pana unde va merge si daca, in final, acest demers va avea si rezultate.

24/10/2015

Nici o surpriza din partea #ECB. Tiparnita de bani ramane in functiune, programul #QE este intact. #Bursa respira, #investitorii – la fel. Urmeaza un nou #raliu. Situatia s-a calmat din nou. Insa, pana cand?

[socialpoll id=”2304201″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 4 =