#Game Changer

In aceasta pagina gasiti informatii pe care le consider importante, care va pot afecta strategia de investitii, prin impactul cu potential major in evolutia unei companii sau a pietei de capital de la Bucuresti. Este un serviciu oferit abonatilor Premium Info, prin care separam stirile importante venite dinspre companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti de „zgomotul de fond”, prin aceeasi metoda pe care o folosesc eu.

Voi adauga stiri si comentarii in aceasta pagina pe model calitativ – vor fi stiri alese strict pe considerente de importanta si nu un sumar al stirilor zilnice. De asemenea, veti gasi data la care a fost adaugata fiecare stire / calup de stiri, sa puteti identifica momentul in care a aparut o stire si astfel veti putea analiza daca impactul acesteia a fost sau nu inclus deja in pret.

#Game Changer 8 mai 2020

 

Pret abonament Premium info: 19.99 Euro / luna

Inca nu ai un cont?

Vezi ce ai ratat!

Citeste mai jos actualizarile mai vechi ale acestei pagini:

Ce primesti daca te abonezi:

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de Abonamentul Premium Info:

 1. Completeaza formularul cu toate datele solicitate, apoi apasa butonul “Abonament nou”.
 2. Plateste prin optiunea Paypal, urmeaza pasii si vei avea acce imediat la articolele din sectiunea Premium Info.
 3. Daca alegi optiunea de plata „Virament bancar„, vei primi pe adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat factura proforma pentru plata abonamentului. Acesta va fi valabil pentru o perioada de 30 de zile, din momentul inregistrarii platii in sistem.
 4. Dupa efectuarea platii pentru abonamentul Premium Info vei primi acces la materialele dispobile in acest abonament.
 5. La expirarea perioadei de valabilitate, poti prelungi abonamentul, accesand in contul tau sectiunea Abonamente > „Reinnoire”.

 

 

#Game Changer 21 aprilie 2020

 • Purcari Wineries a anuntat intreruperea activitatii pentru toate platformele de productie ale societatii pana pe data de 4 mai 2020, ca urmare a faptului ca 5 dintre angajatii companiei au fost testati pozitiv la COVID-19. Primul rezultat a venit pe data de 17 aprilie, astfel ca dicutam, per ansamblu, despre o perioada de intrerupere a activitatii de cel putin 17 zile. Avand in vedere ca discutam de o perioada echivalenta cu aproape 20% din totalul trimestrului 2, aceasta va avea un impact semnificativ in raportarile S1 si T2, care vor fi publicate la sfarsitul lunii iulie.

Detalii aici

#Game Changer 17 aprilie 2020

 • Companiile energetice aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri ar putea fi obligate sa adopte, pana pe data de 15 iunie 2020, un plan de investiții pe urmatorii 5 ani, conform unui ordin semnat de Ministrul Economiei, Virgil Popescu. In cazul in care strategia va fi pusa in practica, este posibil ca aceste companii sa reevalueze distribuirea de dividende din profitul pe anul 2019, in sensul micsorarii acestora sau a alocarii profitului catre rezultatul reportat. Stirea poate avea un efect benefic, insa, pe termen lung, fortarea companiilor energetice de a face investitii putand genera cresteri ale business-ului, care ar avea efecte in cresterea cifrei de afaceri si, posibil, a profitului si distributiei de dividende.

Detalii aici

#Game Changer 13 aprilie 2020

 • Bittnet Group tinteste, in viitor, o cifra de afaceri de 100 milioane Euro, de 5 ori mai mare fata de cea din 2019. Detalii aici

#Game Changer 8 aprilie 2020

 • Atentie la raportarile slabe pe T1 si T2!
  Analizati cu planul de tranzactionare pentru perioada urmatoare! Chiar daca in ultimele sesiuni am vazutn o stabilizare a pietei si un raliu de recuperare, trebuie sa luati in calcul faptul ca situatia generata de COVID-19 este departe de a se fi rezolvat. Saptamana urmatoare, incep raportarile pe T1 in Europa si SUA, iar cifrele nu vor fi foarte bune. Diferenta in reactia pietelor va fi facuta intre cat de proaste vor fi raportarile in comparatie cu cat de proaste se asteapta piata sa fie.Totodata, nu uitati ca ce este mai rau de abia acum incepe, din punct de vedere financiar. Este foarte probabil ca raportarile pe T2 sa fie extrem de proaste, avand in vedere ca, in cele mai multe tari, restrictiile de circulatie nu vor fi ridicate mai devreme de luna mai sau chiar inceputul lui iunie. Rezultatele pe T2 vor genera, mai mult ca sigur, noi scaderi, posibil sub minimele din martie.
 • Alerta dividende:
  Apar din ce in ce mai multe stiri din zona UE si din SUA in care bancile si marile corporatii diminueaza valoarea propunerii de dividend sau chiar renunta la distribuirea de dividende. Decizia vine in incercarea companiilor de a se asigura ca vor avea destule lichiditati pentru a putea trece peste problemele pe care le vor intampina in 2020. Avand in vedere acest aspect, este posibil ca, in perioada urmatoare sa vina informari similare si din partea companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti.Va rog sa luati in calcul ca, pana la aprobarea propunerii de dividend in Adunarile Generale care vor avea loc la sfarsiul acestei luni, sa nu cumparati actiuni strict pentru a beneficia de dividende. In plus, este bine sa evitati volatilitatea mare din perioada urmatoare, amanand decizia de investitie pentru momentul in care situatiile epidemiologica si financiara se vor stabiliza, la nivel global.

#Game Changer 6 aprilie 2020

 • Producatorul de piese auto Altur Slatina (ALT) a anuntat ca suspenda contractele individuale de munca pentru o mare parte din salariati si reduce temporar activitatea pana pe data de 21 aprilie. Masura a fost luata ca urmare a situatiei generate de raspandirea epidemiei de COVID-19.

Detalii aici

#Game Changer 2 aprilie 2020

 • BNR a recomandat sistemului bancar din Romania sa nu aorde dividende catre actionari, in contextul in care se preconizeaza ca bancile vor trebui sa dispuna de lichiditati suficiente in 2020. Desi este o recomandare si nu o obligatie, Raiffeisen Bank si BRD Societe Generale au anuntat deja ca nu vor mai distribui sau analizeaza posibilitatea de a nu mai distribui dividende din profitul aferent anului 2019. Banca Transilvania – cealalta institutie bancara importanta listata la BVB, a anuntat deja ca va distribui sub forma de dividende doar o treime din profitul aferent 2019 insa, in lumina recomandari venite din partea BNR, exista posibilitatea ca TLV sa isi reevalueze decizia initiala. In acest caz, este foarte probabila o corectie importanta a cotatiei TLV, dupa anuntarea deciziei.
 • FTSE Russell a reconfirmat, la reviziuirea din luna martie, includerea Romaniei in randul Pietelor Emergente Secundare, incepand cu finalul lunii septembrie 2020. Upgradarea este importanta, BVB intrand pe lista de cumparaturi a unor fondurilor de investiti care ar putea aduce de 30 de ori mai multi bani in companiile romanesti care vor fi incluse in indicele FTSE Russell decat in prezent. In luna martie, 2 companii listate la BVB indeplineau criteriile necesare de lichiditate si free-float pentru a fi incluse in indicii FTSE Russell – TLV si SNN, pe lista de monitorizare aflandu-se si alte companii, precum SNG sau BRD.

Detalii aici

#Game Changer 1 aprilie 2020

 • In contextul crizei COVID-19, sunt din ce in ce mai multe companii care nu vor mai distribui sau analizeaza daca vor mai distribui dividende din profitul pe anul 2019. 70 din 600 cele mai importante companii europene si 12 dintre companiile incluse in indicele S&P 500 au precizat pana in acest moment ca vor taia din suma alocata pentru distributia de dividende sau chiar vor suspenda acordarea acestora. In Romania, astazi am avut o stire similara din partea BRD (vezi mai jos)
 • Alro S.A. a anuntat ca a primit de la Comisia de Comert International a Statelor Unite o notificare despre faptul ca Departamentul de Comert al Statelor Unite a primit o plangere pentru stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 tari, printre care si Romania, importate in Statele Unite intre anii 2017 si 2019. Plangerea este inaintata de catre Asociatia Aluminiului din Statele Unite. In cazul tablelor originare din Romania, fabricate de catre Alro S.A., tariful antidumping propus pentru a fi analizate de catre Departamentul de Comert din Statele Unite a fost, initial de 56,22%.Din analiza realizata preliminar nu rezulta ca activitatea Societatii va fi afectata semnificativ in 2020 de un potential rezultat negativ al acestei plangeri si ca aplicarea oricarui tarif antidumping, daca el va fi aprobat, nu va avea caracter retroactiv. Societatea actioneaza activ sa minimizeze orice impact negativ cu care s-ar putea confrunta daca plangerea va fi solutionata defavorabil.Update:
  In cazul produselor originare din Romania subiect al investigatiei antidumping si fabricate de catre Alro S.A., tariful antidumping propus de catre reclamanti pentru a fi analizat de catre Departamentul de Comert din Statele Unite, a fost micsorat de catre acestia de la 56,22% la 12,51%.

Detalii aici si aici

 • Societe Generale, actionarul majoritar al BRD a solicitat introducerea unui punct suplimentar pe ordinea de zi pentru AGA din data de 28/29.04.2020, prin care solicita repartizarea profitului pe anul 2019 la rezultatul reportat. Daca va fi aprobata in AGA, solicitarea echivaleaza cu nedistribuirea de dividende catre actionari din profitul pe anul trecut.

Detalii aici

#Game Changer 31 martie 2020

 • FP ia in calcul distributia de cash suplimentar catre actionari pe parcursul anului 2020, in plus fata de propunerea de dividend de 0,06 lei si rascumpararea a 800 milioane actiuni.

Detalii aici

 • BNET a anuntat ca, pentru anul 2020, si-a propus sa realizeze o cifra de afaceri de 125 milioane lei, EBITDA de 9,5 milioane lei si un profit de 2,5 milioane lei.

Detalii aici

#Game Changer 25 martie 2020

 • NRF a propus aprobarea in AGEA din data de 28-29.04.2020 distribuirea a 3 actiuni cu titlul gratuit pentru 1 actiune detinuta, pentru actionarii care detin actiuni la data de inregistrare (16.07.2020).

Detalii aici

  Trimite-mi feedback-ul tau:

  Articol:

  Da o nota acestui articol:
  12345

  Ce alte subiecte ai dori sa fie incluse in Abonamentul Premium Info:

  Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.
  Sunt de acord

  Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

  * obligatoriu

  Dezabonare  |  Actualizare date personale