2performant network, investitii financiare, raportari financiare, rezultate financiare, investitii la bursa, piata de capital, investitori de retail, investitori individuali, bursa de valori bucuresti

Rezultate financiare 2Performant Network S.A. – T4 2022


Ce rezultate financiare a publicat 2Performant Network S.A. pentru anul 2022. Cum au evoluat principalii indicatori, precum activele, datoriile, veniturile, cheltuielile si profitul.

Platforma 2Performant a fost infiintata in anul 2008, sub numele 2Parale, de catre Radu Spineanu. Ideea de business a castigat competitia NetCamp, primind o finantare de tip seed in valoare de 15.000 de Euro.

Un an mai tarziu, in februarie 2009, 2Parale a primit prima runda de finantare, din partea fondului Seed Money. La finele aceluiasi an, in actionariatul 2Parale intra Dorin Boerescu si Daniel Enache. In anul 2011, 2Parale intra pe piata din Bulgaria, sub numele 2Leva. In urmatorii 3 ani, compania a atras mai multe runde de finantare, in valoare totala de 450.000 de Euro.

In 2015, compania si-a schimbat numele in 2Performant Network S.A., a devenit Societate pe actiuni si a inceput sa fie auditata. Tot atunci s-a infiintat Board-ul consultativ 2Performant, format initial din Sergiu Negut (investitor si co-fondator Fintech OS) si Vladimir Oane (antreprenor si co-fondator Deepstash), carora li s-a alaturat ulterior Matei Pavel.

Rebranding: Platforma 2Parale devine 2Performant

In anul 2016, brandul 2Parale devine 2Performant si migreaza pe o platforma noua,cu un mod nou de operare, care pune accentul pe self-service si prepay, ca solutie de plata. Platforma este construita pe o tehnologie proprie, dezvoltata integral de echipa interna de programatori, cu ajutorul Amazon Web Services. 2Performant.com devine o platforma europeana de marketing afiliat, in limba engleza, oferind posibilitatea de tranzactionare in moneda Euro.

2Performant a lansat in anul 2018 platforma de influencer marketing, integrata in cadrul 2Performant.com. S-a luat decizia de a renunta la serviciul Pay-Per-Click (marketing digital), care a fost vandut catre o companie specializata, optandu-se pentru dezvoltarea produselor Marketing afiliat si Influencer marketing. Totodata, 2Performant si-a diversificat si crescut sursele de venit si a dezvoltat capabilitatile de Business Intelligence si de Client Service oferit utilizatorilor platformei.

In ultimii ani, 2Performant a investit 1.000.000 de Euro in tehnologia utilizata pe platforma, pentru a creste performantele si a usura imbunatatirea experientei de utilizare. 2Performant Network SA detine drepturile de proprietate intelectuală ale platformei globale 2Performant.com, iar 11% din veniturile generate de business vin din pietele externe.

Rezultate financiare 2Performant Network S.A. – T4 2022

[pms-restrict]

Activele totale ale 2Performant au crescut cu 22% în 2022, ca urmare a creșterii cu 84% a activelor imobilizate. Imobilizările au ajuns la 5,8 milioane de lei, avansul fiind determinat în principal de o creștere cu 83% a imobilizărilor necorporale, influențate de valoarea platformei 2Performant și de costurile echipei de Product Development care dezvoltă permanent platforma.

Datoriile pe termen scurt au crescut cu 64%, ajungând la 4 milioane de lei, prin prisma folosirii liniei de credit, pentru operațiunile curente și acoperirea cashflow-ului negativ cauzat de sezonalitatea business-ului. Compania nu are datorii pe termen lung, in prezent.

Cum a evoluat in anul 2022 contul de profit si pierdere al  2Performant Network S.A.

Din cifra de afaceri de 35,1 milioane de lei realizată în 2022, România a contribuit cu 86% la cifra deafaceri, în timp ce 14% din aceasta a fost generată pe piața externă. Veniturile operaționale (cifra de afaceri minus comisioanele datorate afiliaților) au crescut cu 29%, ajungând la 8,8 milioane de lei în 2022, față de 6,9 milioane de lei în 2021.

Cheltuielile au ajuns la 38,5 milioane de lei, apreciindu-se cu 38%, mai lent decât veniturile din exploatare. Cea mai mare contribuție a fost adusă de Alte cheltuieli de exploatare, care s-au ridicat la 29,7 milioane de lei, în creștere cu 36%. Acest cost reprezintă, în proporție de 87%, comisioanele datorate afiliaților, care au crescut cu 39% față de 2021, odată cu extinderea afacerii. A doua cea mai mare contribuție la costuri a fost reprezentată de cheltuielile de personal, care au crescut cu 60%, ajungând la 7,9 milioane de lei, ca urmare a creșterilor salariale.

Rezultatul din exploatare s-a îmbunătățit cu 162%, de la pierderea de 670 mii de lei, la profit din exploatare de 416 mii de lei. Cheltuielile financiare au crescut cu 291% și au înregistrat variații prin prisma creșterii volumelor advertiserilor externi și a variației negative a cursului valutar asociat tranzacțiilor cu aceștia.

EBITDA a crescut cu 164% față de anul 2021, ajungând la 1,3 milioane de lei. Profitul brut a înregistrat o evoluție pozitivă, de la o pierdere de 700.000 lei, la rezultat pozitiv de 366.000 lei. Identic, profitul net obtinut a fost 258.000 de lei, față de o pierdere înregistrată în 2021.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=9i_fg2vsD5I[/embedyt]

[/pms-restrict]