Ce faci atunci cand vrei sa cumperi actiuni si nu stii cum? Cauti o carte sau scotecesti cu Goagle tot internetul dupa vreun guru care sa te lumineze! Ei bine, daca la capitolul guru sunt suficient de multi, cand vine vorba de carti, in Romania exista fix… 1!!! Se numeste Primii pasi ca investitor la bursa si este scrisa de Ileana Vrejba. Si nu, nu iti dezvaluie nimic din tainele BVB, caci doamna Vrejba a descifrat doar tainele NASDAQ-ului.

Subsemnatul a citit cartea, s-a entuziasmat si apoi s-a avantat! Cu capul inainte! Si ce a constatat? La Bursa din Romania piata nu este facuta nici de puzderia de mici investitori (care lipseste aproape cu desavarsire), nici de valoarea potentiala a companiilor si nici de raportarile financiare ale acestora. Cum, de altfel, nu tine nimeni cont de medii mobile zilnice, saptamanale, lunare sau de alt fel, nici de indicele MACD, benzile Bollinger, SAR sau RSI.

Ci doar de ce cumpara si ce vand investitorii institutionali. Volumul de tranzactonare la Bursa de Valori Bucuresti este extrem de redus, astfel ca ei sunt singurii care pot misca piata. Asadar, in ringul romanesc valsul este asa: toata lumea creste sau toata lumea scade. Desigur, exista si titluri care merg contra curentului, dar ele sunt fie prea solide, fie fac parte din categoria celor care nu merita luate in considerare, din cauza rulajelor nesemnificative.

In concluzie, daca vrei sa investeti la Bursa si sa obtii oarece succes, uita de tot ce inseamna grafice si predictii, tine minte doar termenii de baza: bid, ask, ordin de vanzare sau cumparare, variatia fata de pretul de cumparare si ia in calcul si comisionul de tranzactionare al intermediarului. Si mai tine minte ceva: la Bursa romaneasca totul merge in acceasi directie! Deci cumpara atunci cand s-au terminat scaderile si vinde atunci cand preturile nu mai cresc!

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Sunt pe:

Mircea Iliescu

Investitor at Bursa de Valori Bucuresti
Investesc la Bursa din 2010. Din 2013 fac blogging@BVBescu.ro, unde povestesc despre greselile pe care le-am facut, strategiile pe care le-am testat si viziunea mea despre evolutia viitoare a Bursei. Promovez literatura si educatia copiilor si sunt pasionat de filatelie. Impreuna cu jumatatea mea mai buna, prestez servicii de web&social admin, webdesign, si SEO.
Mircea Iliescu
Sunt pe: