Banca Transilvania si doua dintre SIF-uri, actiunile cotate cu cele mai mari sanse de castig in 2014 de catre cititorii blogului BVBescu.ro!

dividendeZilele trecute i-am intrebat pe cei care citesc acest blog care vor fi, in opinia lor, actiunile care vor aduce cele mai bune castiguri in acest an. Le-am oferit 16 emitenti, exclusiv din randul blue chips-urilor, emitenti care au cea mai buna lichiditate de pe piata.

Cei care au votat au apreciat ca actiunile Bancii Transilvania (TLV – 15%), SIF Transilvania (SIF3 – 13%) si SIF Banat-Crisana (SIF1 – 11%) au cele mai mari sanse de castig in acest an. Cititorii le-au dat sanse bune de castig si actiunilor Transgaz Medias (TGN – 10%), Transelectrica (TEL – 9%) si Electrica S.A. (9%). Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au intrunit 7% dintre optiunile de vot, in timp ce Romgaz S.A. (SNG) a fost vazuta printre castigatori de 6% dintre respondenti. Actiunile Fondului Proprietatea (FP) sunt creditate cu sanse de castig de 5% dintre cititori.

Cele mai slab cotate cu sanse de castig in 2014 au fost Erste Bank si Nuclearelectrica (1%), Bursa de Valori Bucuresti si SIF Muntenia (2%), BRD, SIF Moldova si SNP Petrom (3%).

Foarte interesant este faptul ca cele mai votate trei societati coincid cu optiunile mele pentru 2014, asa cum scriam in luna mai in postul “Pariul meu: 3 actiuni pe care sa mizezi in acest an!

Cele 16 optiuni de vot au fost postate in ordine alfabetica, pentru a nu oferi niciunuia dintre emitenti un avantaj. Fiecare respondent a avut dreptul de a vota o singura data. Sondajul s-a desfasurat pe perioada a 2 saptamani si a obtinut 100 de raspunsuri.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 9 =