Se contureaza un nou raliu la Bursa de Valori Bucuresti!

bvb2Dupa patru luni de agonie si un debut de vara neconvingator, cele 5 SIF-uri s-au trezit la viata! Daca in ultima saptamana majoritatea indicilor de la Bursa de Valori Bucuresti au castigat – in medie – 2%, indicele BET-FI a adaugat 3,5%, respectiv un plus de 1000 de puncte!

Cele cinci societati de investitii financiare sunt un indice bun de urmat in ceea ce privete trendul Bursei. De obicei, cand acestea cresc, trendul general al Bursei este pozitiv. In acest moment, SIF-urile par sa isi revina dupa scaderile generate in acest an de amenintarea armata de la est de tara noastra, careia i s-a adaugat si lipsa acordarii de dividende. Daca in mai am avut o perioada de stabilizare a cotatiilor, in ultima luna SIF-urile au recuperat apoximativ jumatate din pierderi. Doar in ultima saptamana, cele cinci societati au avut cresteri intre 2,5% si 5%. SIF Banat Crisana a fost performera finalului lunii iunie, cotatiile acesteia sarind, de la 1,14 lei (23 iunie), pana la 1,20 lei (30 iunie). In acelasi interval, SIF Moldova le-a adus investitorilor un profit de 4%, iar SIF Oltenia – 3,5%. In castig au iesit si investitorii SIF Transilvania (3%), dar si SIF Muntenia (2,5%).

In urma cu 7 sedinte de tranzactionare, indicatorul MACD (Moving Average Conv. Div.) a semnalizat verde pentru 4 din 5 SIF-uri, iar indicatorul ROC (Rate of change) a avut, de asemenea, o evolutie pozitiva. In aceeasi nota, SIF-urile se gasesc pe partea superioara a benzilor Bollinger, ceea ce semnalizeaza un potential ridicat de zile senine la orizont. In ceea ce priveste volumele zilnice, desi nu sunt grozave, avem o crestere vizibila pentru SIF2, in timp ce SIF 1 si SIF 3 arata si ele o oarecare revigorare.

Asadar, este posibil ca SIF-urile sa aiba o vara interesanta. Premise de crestere sunt, avand in vedere ca pana la maximele multianuale din ianuarie 2014 mai avem aproximativ 10%. Indicele BET-FI se afla departe de pragul de la 28.500 de puncte, sub care am avea corectie, a confirmat la 29.400 de puncte si s-a apropiat astazi de pragul psihologic de 30.000 de puncte, peste care Dan Rusu – seful analistilor de la BT Securities aprecia in urma cu cateva luni ca s-ar reconfirma trendul crescator.

De alftel, coreland ceea ce am citit in raportul saptamanal emis de BT Securities din data de 23 iunie cu desfasurarea ulterioara din piata, pot afirma cu sanse mari de succes ca in acest moment ne aflam in debutul unui raliu generalizat la BVB! Cat va dura, ramane de vazut. Daca suflul din ultimele zile va continua si un urmatoarele luni, crezul meu presonal este ca in aceasta vara actiunile de la Bursa de Valori Bucuresti nu numai ca vor atinge maximele de la inceputul anului ci le vor si depasi!

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 7 =