In ultimul an, cotatia Bursei de Valori Bucuresti a cunoscut o evolutie spectaculoasa, pretul acesteia dublandu-se. Cresterile au venit pe fondul numirii unui nou presedinte la carma institutiei, fapt care a generat o serie de asteptari care, as spune eu, s-au dovedit nefondate.

Pronosticul meu este ca trendul BVB va deveni unul lateral, in situatia in care nu vom vedea o crestere substantiala a volumului zilnic de tranzactionare. Iar acest lucru nu se va intampla daca nu vom avea noi listari lichide iar Bursa nu va atrage noi investitori. Pana in momentul in care comisioanele nu vor scadea iar ASF nu va deveni un organism credibil, acest lucru nu se va intampla. In plus, atat timp cat intentiile la nivel politic de crestere a importantei Bursei pe plan regional nu se vor materializa in decizii care sa ajute practic ca acest demers sa se indeplineasca, BVB va ramane in cel mai bun caz in zona in care se afla acum.

Recomandarea mea este de vanzare si reorientarea catre alte titluri cu potential mai important si sigur de crestere.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Sunt pe:

Mircea Iliescu

Investitor at Bursa de Valori Bucuresti
Investesc la Bursa din 2010. Din 2013 fac blogging@BVBescu.ro, unde povestesc despre greselile pe care le-am facut, strategiile pe care le-am testat si viziunea mea despre evolutia viitoare a Bursei. Promovez literatura si educatia copiilor si sunt pasionat de filatelie. Impreuna cu jumatatea mea mai buna, prestez servicii de web&social admin, webdesign, si SEO.
Mircea Iliescu
Sunt pe: