Fondul Proprietatea vine dupa un an in care valoare actiunilor sale a crescut spectaculos, ca urmare a presiunilor facute de hedge-fondul de investitii Elliott asupra administratorului Franklin Templeton, prin care acesta din urma a fost practic obligat sa inceapa o serie de rasumparari ale actiunilor, cu scopul de a reduce discount-ul dintre valoarea de piata si cea nominala a actiunii. La inceputul acestui an, valoarea nominala a actiunilor FP a fost redusa cu 5 bani, de la 1 leu la 0,95 lei si a echivalat cu distribuirea unui dividend de 5% catre actionari.

Politica Fondului va ramane si in 2014 aceeasi din ultimul an, luna aceasta planuindu-se aprobarea unei noi transe de rascumparari, in valoare de 10% din capitalizarea emitentului. Teoretic, aceasta decizie ar trebui sa duca preturile in sus, dar cat de sus nu poate sti nimeni. Tehnic vorbind, ar fi loc de crestere pana in zona valorii nominale a FP.

Recomandarea mea este de asteptare sau intrare prudenta la cumparare. Este posibil ca profitul unei cumparari in acest moment sa fie undeva intre 10-15%, dar avem si scenariul unei evolutii laterale, cu o crestere lenta pana in zona valorii nominale.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Sunt pe:

Mircea Iliescu

Investitor at Bursa de Valori Bucuresti
Investesc la Bursa din 2010. Din 2013 fac blogging@BVBescu.ro, unde povestesc despre greselile pe care le-am facut, strategiile pe care le-am testat si viziunea mea despre evolutia viitoare a Bursei. Promovez literatura si educatia copiilor si sunt pasionat de filatelie. Impreuna cu jumatatea mea mai buna, prestez servicii de web&social admin, webdesign, si SEO.
Mircea Iliescu
Sunt pe: