Mai este loc de crestere la Fondul Proprietatea, dar vremurile bune sunt departe…

Fondul Proprietatea vine dupa un an in care valoare actiunilor sale a crescut spectaculos, ca urmare a presiunilor facute de hedge-fondul de investitii Elliott asupra administratorului Franklin Templeton, prin care acesta din urma a fost practic obligat sa inceapa o serie de rasumparari ale actiunilor, cu scopul de a reduce discount-ul dintre valoarea de piata si cea nominala a actiunii. La inceputul acestui an, valoarea nominala a actiunilor FP a fost redusa cu 5 bani, de la 1 leu la 0,95 lei si a echivalat cu distribuirea unui dividend de 5% catre actionari.

Politica Fondului va ramane si in 2014 aceeasi din ultimul an, luna aceasta planuindu-se aprobarea unei noi transe de rascumparari, in valoare de 10% din capitalizarea emitentului. Teoretic, aceasta decizie ar trebui sa duca preturile in sus, dar cat de sus nu poate sti nimeni. Tehnic vorbind, ar fi loc de crestere pana in zona valorii nominale a FP.

Recomandarea mea este de asteptare sau intrare prudenta la cumparare. Este posibil ca profitul unei cumparari in acest moment sa fie undeva intre 10-15%, dar avem si scenariul unei evolutii laterale, cu o crestere lenta pana in zona valorii nominale.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 13 =