Pe fiecare Bursa exista o serie de actiuni care au un grad foarte mare de atractivitate. Ele sunt asa-numitele blue-chips. Denumirea este data actiunilor care au o lichiditate ridicata (au un numar insemnat de vanzari si cumparari in fiecare sedinta de tranzactionare) si care au rezultate financiare solide, fiind candidate la acordarea de dividente substantiale. Daca esti novice la Bursa, iti recomand sa iti construiesti portofoliul doar cu astfel de actiuni, pentru ca ele iti vor oferi 3 avantaje importante:

1. Ai risc scazut de a suferi o pierdere pe termen mediu si lung;
2. De obicei, ofera dividente generoase care, in timp, iti pot chiar acoperi investitia facuta;
3. Poti oricand sa le vinzi, pe piata existand mereu cumparatori pentru aceste titluri;

Lista mea de blue-chip-uri pe care le urmaresc constant contine cele 5 SIF-uri (SIF 1, SIF 2, SIF 3, SIF 4 si SIF 5), Fondul Proprietatea (FP), Banca Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Erste Bank (EBS), Nuclearelectrica (SNN), Romgaz (SNG), BRD (BRD), Medlife (M), Sphera Group (SPH) sau DIGI (DIGI).

Tu ce parere ai? Spune-le si prietenilor tai

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Sunt pe:

Mircea Iliescu

Investitor at Bursa de Valori Bucuresti
Investesc la Bursa din 2010. Din 2013 fac blogging@BVBescu.ro, unde povestesc despre greselile pe care le-am facut, strategiile pe care le-am testat si viziunea mea despre evolutia viitoare a Bursei. Promovez literatura si educatia copiilor si sunt pasionat de filatelie. Impreuna cu jumatatea mea mai buna, prestez servicii de web&social admin, webdesign, si SEO.
Mircea Iliescu
Sunt pe: