Cea mai buna saptamana la Bursa din ultima luna? Pentru BET-FI!

bvb-stockVazand ce s-a intamplat in ultimele sedinte la Bursa de Valori Bucuresti, am fost tentat sa pun un semn de exclamare. Analizand evolutia indicilor insa, acesta s-a transformat intr-unul de intrebare. Indicele BET a castigat sapatamana trecuta putin peste 1%, in timp ce BET-XT s-a apropiat de 2%. BET-NG nu a adaugat nici macar un procent.
Castigatorul saptamanii a fost insa, de departe, indicele BET-FI. Societatile financiare au avansat cu 4%, reusind sa treaca din nou de 30.000 de unitati. BET-FI bate pasul pe loc de 5 ani – ultima data cand indicele a reusit sa treaca semnificativ de 32.000 unitati. In ultimul an au mai fost doua tentative, una oprita la inceputul lui 2014 de stoparea acordarii de dividente la SIF-uri, corelata cu situatia ucraineana, cealalta deturnata la finalul anului trecut, de arestarile lui Dragos Bilteanu, Najib El Lakis s.a.

betfi-23012015Adevarul este ca, de la momentul sistarii acordarii de dividende, SIF-urile au incetat sa mai faca legea pe piata de capital. Interesul investitorilor pentru cele 5 societati financiare a scazut simtitor, iar asta s-a vazut in multe momente in care Bursa crestea, iar SIF-urile inregistrau corectii. Acum BET-FI a reusit sa recupereze o parte din pierderi, iar ultimele zile au readus evolutia indicelui in canalul de trend pozitiv care duce spre 32.000 de puncte. Aici se va da adevarata batalie!

Dupa parerea mea, singurul mod in care BET-FI va reusi sa dea lovitura si sa sparga rezistenta este o reevaluare si reluare a politicii de dividende. Singurul mod prin care investitorii vor fi din nou momiti de cele 5 societati este sa primeasca ceea ce erau obisnuiti: dividende consistente!

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + six =