Lectia 9: Nu te zgarci atunci cand cumperi sau cand vinzi!

Atunci cand iei decizia sa intri la cumparare sau la vanzare pe o actiune sau alta, tentatia este sa incerci sa cumperi cat de jos poti si sa vinzi cat de sus. Este o greseala comuna, dar care te poate costa scump…

Cel mai simplu este sa cumperi sau sa vinzi in momentul in care ti-ai propus. Eu mi-am format obiceiul de a cumpara si a vinde in “market”, adica la pretul existent in momentul in care am luat decizia de a intra sau a iesi de pe o actiune. In primul rand ma scuteste de timpul pierdut si agitatia pe care o provoaca urmarirea cotatiilor. In al doilea rand, ma scuteste de surprizele neplacute de cresterea sau scaderea cotatiilor care, intr-un final,  ma pot face sa cumpar mai scump sau sa vand mai ieftin.

Au fost nenumarate situatii in care am cumparat la un pret mult mai mare decat cel pe care mi l-am dorit. La fel, de multe ori am tinut la pret si am ajuns ca, intr-un final, profitul meu sa fie diminuat cu cateva procente. In fond, nu merita sa te zgarcesti: diferenta intre cotatia “market” si cea din bid sau ask este minora – cativa lei in plus sau minus.

Tu ce parere ai? Spune-le si prietenilor tai

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =