Atunci cand iei decizia sa intri la cumparare sau la vanzare pe o actiune sau alta, tentatia este sa incerci sa cumperi cat de jos poti si sa vinzi cat de sus. Este o greseala comuna, dar care te poate costa scump…

Cel mai simplu este sa cumperi sau sa vinzi in momentul in care ti-ai propus. Eu mi-am format obiceiul de a cumpara si a vinde in “market”, adica la pretul existent in momentul in care am luat decizia de a intra sau a iesi de pe o actiune. In primul rand ma scuteste de timpul pierdut si agitatia pe care o provoaca urmarirea cotatiilor. In al doilea rand, ma scuteste de surprizele neplacute de cresterea sau scaderea cotatiilor care, intr-un final, ┬áma pot face sa cumpar mai scump sau sa vand mai ieftin.

Au fost nenumarate situatii in care am cumparat la un pret mult mai mare decat cel pe care mi l-am dorit. La fel, de multe ori am tinut la pret si am ajuns ca, intr-un final, profitul meu sa fie diminuat cu cateva procente. In fond, nu merita sa te zgarcesti: diferenta intre cotatia “market” si cea din bid sau ask este minora – cativa lei in plus sau minus.

Tu ce parere ai? Spune-le si prietenilor tai

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter-ul BVBescu.ro si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Mircea Iliescu

Investitor at Bursa de Valori Bucuresti
Investesc la Bursa din 2010. Din 2013 fac blogging@BVBescu.ro, unde povestesc despre greselile pe care le-am facut, strategiile pe care le-am testat si viziunea mea despre evolutia viitoare a Bursei. Promovez literatura si educatia copiilor si sunt pasionat de filatelie. Impreuna cu jumatatea mea mai buna, prestez servicii de web&social admin, webdesign, si SEO.
Mircea Iliescu
Sunt pe: