Cum va arata ziua de astazi la Bursa – Predictii 15.01.2013

bvb3Daca ieri am avut o zi de relative scaderi la Bursa, scenariul de astazi pare sa ne rezerve altceva. Mai mult ca sigur,  ziua de marti am vazut o reasezare a portofoliilor. Volumele relativ mici si finalul zilei, in care cotatiile au revenit aproape de preturile de luni, sunt semne importante ca ieri am avut parte doar de o marcare de profituri, ca urmare a cresterilor din ultimele sedinte, incheiate cu raliul de luni SIF-urilor.

Ultimele 12 ore ne-au adus vesti bune din pietele dezvoltate. Banca Mondiala a modificat in sens pozitiv, pentru prima data in trei ani, predictiile de crestere a economiei globale, semnaland iesirea din recesiune si intarirea pietelor. Stirea a facut ca Bursa americana sa performeze (DOW  +0,71%, S&P 500 +1,08%, NASDAQ +1,69%). America a fost urmata consecvent in noaptea aceasta de pietele asiatice (NIKKEI +2,50%, SENSEX +1,11%), iar pietele europene dadeau si ele semnale de “verde” in predeschiderea din aceasta dimineata.

Pe plan intern, fara corelare cu declaratiile oficialilor Bancii Mondiale, ziua de astazi va fi categoric dominata de sedinta Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Se asteapta ca ASF sa le dea astazi voie SIF-urilor sa cumpere actiuni intre ele, in limita pragului de 5%. Efectele stirii s-au vazut luni, cand SIF-urile au performat. Din acest punct de vedere, un alt raliu am avea doar in cazul in care aceasta decizie se va aplica imediat sau in termen foarte scurt, sau daca ASF va face declaratii relevante in sensul cresterii pragului de detineri la SIF-uri (acesta este in prezent de 5%).

In cazul in care ASF va spune ca nu ia in considerare pe termen scurt aceasta crestere de prag sau decizia de astazi se va aplica undeva in viitor (sa zicem inceapand cu ianuarie 2015), am putea vedea o zi rosie la Bursa de la Bucuresti. Dar acest din urma scenariu este insa putin probabil, mai ales datorita stirilor de peste noapte venite din SUA.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − 3 =