4 actiuni ar putea incepe raliul! Afla care sunt si de ce consider ar merita sa le cumperi

stock-market5Avem o saptamana verde crud la Bursa. Euforia generata de stirea demararii QE de catre ECB nu a putut fi oprita nici de Grexit, nici de escaladarea conflictului ucrainean. In Romania – avand in vedere ca ultimele zile au fost mult mai frenetice decat media generala europeana – se pare ca avem ceva intrari de capital la BVB. Cateva actiuni au adus deja castiguri consistente, iar ieri am avut cateva semne interesante ca putem intra la cumparare pe unele titluri. Detaliile le vedeti mai jos:
Erste Bank

buying-signal-ebs-20150212
De cateva zile bune, actiunile EBS cresc consistent. In urma cu cateva sedinte am avut o iesire evidenta din trendul descendent, iar ieri am avut un nou semnal, cotatia Erste revenind peste 100 lei pentru prima data in luna iulie 2014. Odata confirmat noul suport, urmatoarele rezistente inmportante sunt la 110 si 130 lei (maximul multianual).

Electrica

buying-signal-el-20150212
Inca de la lansare, actiunile EL au evoluat in range, intre 11 si 12,50 lei. Electrica a inchis la 12,25 lei si mai are de recuperat pana sa confirme efectiv inceputul unui raliu care sa duca cotatiile dincolo de 13 lei. Ieri am avut un prim semnal interesant, EL incercand sa treaca de linia superioara a triunghiul format in ultimele 4 luni. Daca va reusi, iar bursa se va mentine verde, evolutia este promitatoare.

Fondul Proprietatea

buying-signal-fp-20150212
Personal, nu sunt un fan al FP, dar trebuie sa recunosc ca avem loc de cresteri aici, iar FP mai are destul de multe active de vandut ca sa isi poata face fericiti actionarii. Dupa aproape trei luni de corectie, Fondul da semne ca incearca o intoarcere a trendului descendent si a inceput un raliu care a adaugat peste 3% in ultimele 3 sedinte. Daca evolutia FP ramane ascendenta, putem vedea cresteri pana in zona 0,95 lei.

Transelectrica

buying-signal-tel-20150212
TEL tot creste de mai bine de un an. De la 16 lei, a ajuns pana in zona 28-29 lei, unde am vazut o stabilizare, iar in ultimele 2 zile a inchis peste 30 lei. Semnalul dat de iesirea din range se poate concretiza cu o crestere pana in zona 33-34 lei, unde TEL ar reintra in canalul principal pozitiv in care a evoluat in ultimele 12 luni.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 1 =