Saptamana verde la Bursa! 6 companii au adus castiguri de pana la 4 ori mai mari ca dobanza anuala bancara!

intradetrakn4Saptamana care s-a incheiat a fost una verde la Bursa de Valori Bucuresti. Mai toate actiunile importante au incheiat saptamana pe plus, unele aducand profituri de cateva ori mai mari ca dobanda anuala bancara. Mai mult, unul dintre principalii emitenti a adus investitorilor un profit de 2 cifre in doar 5 zile!
Per ansamblu, indicii Bursei de Valori Bucuresti au castigat in ultima saptamana 2%. Cel putin jumatate din blue-chips-uri au reusit castiguri peste media saptamanii. Cele mai profitabile 5 actiuni venind in sectoarele energetic (2), fonduri de investitii (2) si bancar (1).

Castigatorul absolut al acestei saptamani a fost Erste Bank (EBS), cotatiile companiei austriece “zburand” cu 12% in doar cinci zile. Al doilea emitent ca si randament a fost Transelectica (TEL), care a urcat cu 9%. Al treilea loc este ocupat tot de o companie din domeniul energetic – Transgaz (TGN) – care a adus actionarilor un profit de 6%. SIF-urile ocupa locurile 4 si 5 in clasamentul saptamanii, inregistrand cresteri de 4,5% (SIF1), respectiv 4% (SIF3). Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este singurul emitent dintre cele 14 blue-chips-uri pe care le iau in calcul in portofoliul meu investitional care a inregistrat in aceasta saptamana o evolutie negativa. BVB a inchis vineri cu 0,75% mai jos fata de deschiderea de luni.

Astfel, primele 6 actiuni din top au adus in doar o saptamana castiguri intre 2 si 4 ori fata de media dobanzii anuale a bancilor. Alti trei emitenti au castigat echivalentul dobanzii medii bancare pe un an intreg.

Iata cum au evoluat cei 14 emitenti importanti, in ordinea descrescatoare a randamentelor oferite:

EBS – 12%
TEL – 9%
TGN – 6%
SIF1 – 4,5%
SIF3 – 4%
FP – 4%
TLV – 3%
BRD – 2%
SIF2 – 2%
SIF4 – 1,5%
SNG – 1%
EL – 1%
SIF5 – 0,8%
SNP – 0%
SNN – 0%
BVB – -0,75%

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − seventeen =