BRD testeaza inca o data resiztenta de la 9.50 lei

brd-23012015Vremurile cand actiunile BRD atingeau pragul psihologic de la 30 lei sunt o frumoasa amintire. Mult mai apropiate sunt insa minimele din zona 4 lei din februarie 2009. Dupa o recuperare acerba pana in zona 16 lei, BRD a intrat pe o panta descendenta. Doi ani au trecut pana ce corectia generata de numarul mare de credite neperformante din portofoliul bancii s-a oprit, in jurul valorii de 7 lei.
De doi ani, BRD se “plimba” in intervalul 7,50 lei – 9,50 lei, fara sa reuseasca strapungerea rezitentei. A incercat-o in patru momente diferite, iar acum il avem pe al cincelea. Dupa cum putem vedea si pe grafic, marja s-a ingustat consistent, suportul fiind acum la 8 lei.

In prezent, ne aflam in plin raliu inceput la jumatatea lui decembrie, timp in care BRD a castigat 15%. Momentul adevarului se apropie, iar volumele bune par sa fie favorabile unei strapungeri. Cotatiile evolueaza pe banda superioara Bollinger si, de data aceasta, optimismul din piete ar putea lucra in favoarea unui breakthrough. In plus, din ce am inteles, Banca s-a mai curatat de creditele neperformante, asadar inca un motiv in plus sa strapunga trendul.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 11 =