brd-23012015Vremurile cand actiunile BRD atingeau pragul psihologic de la 30 lei sunt o frumoasa amintire. Mult mai apropiate sunt insa minimele din zona 4 lei din februarie 2009. Dupa o recuperare acerba pana in zona 16 lei, BRD a intrat pe o panta descendenta. Doi ani au trecut pana ce corectia generata de numarul mare de credite neperformante din portofoliul bancii s-a oprit, in jurul valorii de 7 lei.
De doi ani, BRD se “plimba” in intervalul 7,50 lei – 9,50 lei, fara sa reuseasca strapungerea rezitentei. A incercat-o in patru momente diferite, iar acum il avem pe al cincelea. Dupa cum putem vedea si pe grafic, marja s-a ingustat consistent, suportul fiind acum la 8 lei.

In prezent, ne aflam in plin raliu inceput la jumatatea lui decembrie, timp in care BRD a castigat 15%. Momentul adevarului se apropie, iar volumele bune par sa fie favorabile unei strapungeri. Cotatiile evolueaza pe banda superioara Bollinger si, de data aceasta, optimismul din piete ar putea lucra in favoarea unui breakthrough. In plus, din ce am inteles, Banca s-a mai curatat de creditele neperformante, asadar inca un motiv in plus sa strapunga trendul.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Sunt pe:

Mircea Iliescu

Investitor at Bursa de Valori Bucuresti
Investesc la Bursa din 2010. Din 2013 fac blogging@BVBescu.ro, unde povestesc despre greselile pe care le-am facut, strategiile pe care le-am testat si viziunea mea despre evolutia viitoare a Bursei. Promovez literatura si educatia copiilor si sunt pasionat de filatelie. Impreuna cu jumatatea mea mai buna, prestez servicii de web&social admin, webdesign, si SEO.
Mircea Iliescu
Sunt pe: