Cat trebuie sa castigi la bursa ca sa merite sa platesti un abonament pentru informatii relevante?

Situatia este simpla: in mod normal, valoarea anuala a abonamentului trebuie sa fie un procent rezonabil din suma pe care o investesti, pentru ca acest cost sa fie absorbit de profitul realizat. Pentru o investitie de 1.000 de Euro, costul unui abonament poate fi destul de mare dar, daca investitia ta este de 10.000 de Euro, costul abonamentului scade simtitor.

Sa luam un caz concret: presupunem ca platesti un abonament de 25 Euro/luna, respectiv 300 Euro/an. Asta inseamna ca profitul tau ar trebui sa fie de peste 300 Euro /an. Aceasta suma poate fi mare sau mica, in functie de suma pe care o investesti la Bursa. Daca aloci 1500 lei, un astfel de abonament va fi foarte scump pentru tine, pentru ca va fi echivalent cu un randament al investitiei de 90% pe an (ceea ce este enorm). Dar daca aloci o suma de 100.000 de lei, abonamentul va fi usor de amortizat, reprezentand echivalentul unui randament de doar 1,4% pe an.

Practic, in functie de suma pe care esti pregatit sa o investesti, costul unui abonament poate fi sau nu rentabil.

In principiu, consider ca ai putea aloca o suma de pana la 6-8 Euro / luna pentru plata unui abonament lunar pentru fiecare transa de 10.000 de lei pe care ii investesti la Bursa.

Trimite-mi un mesaj

Esti interesat de Piata de Capital? Vrei sa aflii mai multe detalii despre investitiile la Bursa sau nu intelegi unele notiuni?

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + seventeen =