Cum poti face in cateva zile dobanda bancii pe un an din listarea Electrica S.A.!

electrica-saDupa listarile Romgaz si Nuclearelectrica la Bursa in 2013, statul va demara la mijlocul lunii iunie, oferta de vanzare a 51% dintre actiunile unei alte nestemate din coroana sa – Electrica S.A. Spre deosebire de precedentele oferte, investitorii mici vor fi atrasi, de aceasta data, cu o propunere foarte interesanta: Primii 10000 de investori vor avea garantate subscrierile la Electrica, in limita a 1000 de actiuni!

Garantia este echivalenta cu achizitionarea de actiuni in valoare de 3600 de Euro, aproximativ 16000 lei. Oferta de listare se va derula incepand cu data de 10 iunie si va tine 10 zile lucratoare. Aspectul cel mai interesant este ca primii 10000 de investitori mici care vor cumpara actiuni Electrica S.A. vor beneficia si de un discount de 5% din pretul final, pentru subscrierile din prima saptamana, respectiv 3% pentru restul intervalului.

Avand in vedere ca dobanda bancara medie anuala variaza in acest moment intre 3-4%, (BCR – 3,75%, BRD – 3,20%, Banca Transilvania – 3,25%), simplul gest de a cumpara si apoi a vinde in prima zi de tranzactionare actiunile Electrica S.A. ar putea aduce in cateva zile dobanda bancara pe un an intreg! Presupunand ca vom vinde in pretul de listare si scazand comisionul broker-ului (aproximativ 0,5-0,7% din operatiunile de cumparare si vanzare), ne rezulta un castig brut de 3,5-4%, adica exact dobanda bancii pe un an. In plus, trebuie sa stiti ca profitul inregistrat din vanzarea actiunilor se impoziteaza si el cu 16%, la fel ca dobanda bancara.

Se pare ca actiunile vor putea fi cumparate direct din contul de investitor de pe platforma online. Cel putin asa mi-au spus cei de la BT-Trade, prin care eu tranzactionez. Daca nu aveti un astfel de cont, cu siguranta se va putea subscrie si in numerar la unul dintre SSIF-urile care intermediaza oferta, respectiv Citigroup, BRD, Raiffeisen Bank, Societe Generale si Swiss Capital.

 

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + twelve =