In primul rand, trebuie sa iei in considerare riscul intrarii la cumparare intr-un moment gresit. Cumpararea in trepte este echivalenta cu impartirea riscului. Daca ai 100 de lei disponibili in contul tau de tranzactionare, este mai intelept ca in prima faza sa cumperi actiuni de 10 sau 20 de lei. Daca pretul actiunilor cumparate de tine continua sa creasca, poti sa acumulezi in continuare, ponderand profitul si diminuand riscul de a pierde o parte importanta din bani.

Totodata, daca ai cumparat actiuni in valoare de 10 lei din cei 100 de lei disponibili si se intampla ca trendul sa-si schimbe directia, ai sansa de a putea alege intre doua scenarii:

1. Vinzi actiunile cumparate, asumandu-ti o pierdere minima – cel mult 10%.

2. Pastrezi actiunile cumparate si astepti sa se sfarseasca corectia. Apoi reincepi sa acumulezi treptat actiuni din cei 90 de lei disponibili in contul tau de tranzactionare, ponderand pierderea suferita. In acest mod vei putea sa recuperezi mult mai repede pierderea initiala, poti prinde o parte din raliu si astfel ai sanse mult mai mari sa faci profit.

Tu ce parere ai? Spune-le si prietenilor tai

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Sunt pe:

Mircea Iliescu

Investitor at Bursa de Valori Bucuresti
Investesc la Bursa din 2010. Din 2013 fac blogging@BVBescu.ro, unde povestesc despre greselile pe care le-am facut, strategiile pe care le-am testat si viziunea mea despre evolutia viitoare a Bursei. Promovez literatura si educatia copiilor si sunt pasionat de filatelie. Impreuna cu jumatatea mea mai buna, prestez servicii de web&social admin, webdesign, si SEO.
Mircea Iliescu
Sunt pe: