Am cunoscut persoane care au preferat sa investeasca intr-un titlu si apoi sa urmareasca din cand in cand evolutia sa, fara a fi interesate in mod deosebit de evolutia in piata a acestuia. Motivarile sunt dintre cele mai banale: lipsa de timpului necesar, increderea in emitent s.a. Adevaratele motive sunt insa comoditatea, lipsa de interes sau educatia financiara precara.

Dupa inceputul crizei financiare, in doar 18 luni, toate blue-chip-urile de la BVB au ajuns sa valorize intre 10%-25% din maximele atinse in anul 2007. 6 ani mai tarziu, nici unul dintre emitenti nu a reusit inca sa recupereze aceasta pierdere.

Pe de alta parte, imagineaza-ti ca ai fi vandut, chiar si cu o pierdere semnificativa, de 20-25% actiunile pe care le aveai in portofoliu inainte de criza. Daca le cumparai inapoi, in 2009, le-ai fi vandut astazi cu un profit de 400%. Iar daca ai fi urmarit evolutia Bursei, in 5 ani, ai fi putut sa faci un profit de peste 1000%!!!

Tu ce parere ai? Spune-le si prietenilor tai

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Sunt pe:

Mircea Iliescu

Investitor at Bursa de Valori Bucuresti
Investesc la Bursa din 2010. Din 2013 fac blogging@BVBescu.ro, unde povestesc despre greselile pe care le-am facut, strategiile pe care le-am testat si viziunea mea despre evolutia viitoare a Bursei. Promovez literatura si educatia copiilor si sunt pasionat de filatelie. Impreuna cu jumatatea mea mai buna, prestez servicii de web&social admin, webdesign, si SEO.
Mircea Iliescu
Sunt pe: