Lectia 15: Invata sa mirosi oportunitatile

Acesta este lucrul cel mai greu. Mirosirea oportunitatii implica fler, inteligenta si curaj.

Flerul vine din noroc (de cele mai putine ori), dar in special de pe urma experientei in sistem. Te afli intr-o lume in care mult prea putini cunosc ce se va intampla maine. Iar acestia pazesc secretul cu strasnicie.

Inteligenta investitionala vine odata cu experienta. Activitatea de trader activ la Bursa te va invata in timp sa faci corelari intre evenimente si, uneori, iti va oferi posibilitatea de a anticipa evolutia Bursei sau a unui anumit titlu.

Daca flerul poate sa-ti lipseasca iar inteligenta investitionala ti-o poti forma, curajul fie il ai, fie nu! El se refera la felul in care actionezi atunci cand simti o oportunitate sau atunci cand vinzi din portofoliu. Curajul nu este esential, dar este o arma cu doua taisuri: el iti poate aduce un plus de profit sau iti poate mari pierderea. Recomandarea mea este sa il folosesti cu moderatie si sa nu iti faci un scop din castigarea sau pierderea lui. De cele mai multe ori, ezitarea este benefica la cumparare, iar curajul foloseste cel mai des la vanzare.

Tu ce parere ai? Spune-le si prietenilor tai

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + thirteen =