Primele probleme: Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul I 2020 – prezentate in avanpremiera la a 2-a editie The Power Table

Luni, 18 mai 2020 in cadrul celei de-a 2-a editii a evenimentului The Power Table, am analizat cei mai importanti indicatori din rezultatele financiare publicate pentru Trimestul I 2020 de 43 de companii reprezentative listate la Bursa de Valori Bucuresti. Printre acestea, se numara toate companiile incluse in indicii BET, BET-FI si BET-NG, dar si cateva companii listate pe piata AeRO – Bittnet Sysyems, Life is Hard sau Transilvania Broker.

Rezultatele financiare agregate, arata deja semne ale inrautatirii situatiei financiare, comparativ cu Trimestul I 2019, pentru un numar semnificativ dintre aceste companii.

S-a injumatatit numarul societatilor care au raportat o cifra de afaceri semnificativ mai mare comparativ cu T1 2019. Astfel, daca anul trecut nu mai putin de 71% dintre cele 43 companii analizate reuseau sa obtina o crestere de peste 10% a cifrei de afaceri aferente Trimestului I, in 2020 doar 38% dintre aceste companii au obtinut o performanata similara. S-a marit, in schimb, substantial numarul companiilor care au raportat rezultate similare cu T1 2019 – jumatate dintre companiile analizate, comparativ cu doar 14%, anul trecut.

Aceeasi situatie o intalnim si in cazul analizei profitului raportat, din cele 43 de companii analizate, doar 38% au raportat un profit in crestere cu minim 10% fata de T1 2019, comparativ cu 51%, anul trecut. Diferenta de 13% a fost distribuita in mod egal intre companiile care au raportat profit similar, mai mic sau pierdere fata de T1 2019, crescand cu aproximativ 7% numarul societatilor din fiecare categorie, fata de raportarea similara anterioara.

Evenimentul The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestul I si cum investim a beneficiat de sprijinul Bursei de Valori Bucuresti si SSIF Goldring S.A., in calitate de Parteneri ai evenimentului, si Dendrio – din postura de Partener tehnic. FinancialIntelligence.ro a fost Partener media al evenimentului.

In cadrul The Power Table, investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti au avut parte, pe langa analiza rezultatelor financiare la T1 2020 si de prezentari interesante din partea lui Stefan Musgociu (Bursa de Valori Bucuresti), Antonio Oroian (SSIF Goldring S.A.) si Cristian Logofatu (Cofondator Bittnet Systems S.A.), Evenimentul s-a desfasurat online, participantii avand posibilitatea sa adreseze intrebari speakerilor si au primit raspunsuri pe tot parcursul celor 2 ore, prin optiunea Q&A.

Mai jos, puteti urmari inregistrearea integrala a celei de-a doua editii a evenimentului The Power Table:

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − eleven =