Raportari financiare T2 2020: rezultate incurajatoare pentru cele mai multe companii

Ne aflam la finalul perioadei de raportari financiare pentru prima jumatate a anului 2020. Au fost 6 luni dificile – atat pentru noi, ca investitori, cat si pentru companii, care au trebuit sa faca fata unui tip de situatie cu care business-urile din lumea occidentala nu s-au mai confruntat in ultimii 100 de ani. Din fericire, cele mai pesimiste scenarii pentru T2 nu s-au materializat. Desi cifrele sunt, in mod cert, mai slabe decat cele din perioada similara a anului trecut, din raportarile financiare pentru primul semestru reiese faptul ca societatile listate la Bursa de Valori Bucuresti au fost destul de reziliente.

Marti, 1 septembrie 2020, la a 3-a editie a evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele pe T2 2020 și cum investim, am analizat rezultatele financiare publicate de societatile listate la Bursa de Valori Bucuresti. Aproape jumatate dintre companii (42%) au raportat o Cifra de Afaceri semnificativ mai mai mare decat cea publicata in perioada similara din anul 2019, in timp ce putin peste o treime dintre companii (39%) au declarat o Cifra de Afaceri similara cu S1 2019. Doar 19% dintre societatile analizate au avut o Cifra de Afaceri semnificativ mai mica in S1 2020 decat in perioada similara din 2019.

In ceea ce priveste Profitul raportat, situatia se inverseaza, jumatate dintre companii (51%) raportand cifre semnificativ mai mici sau chiar pierdere. O treime dintre societati (34%) au declarat un profit semnificativ mai mare comparativ cu cel din S1 2019, in timp ce 15% au obtinut un profit similar cu cel din perioada de comparatie.

Si in privinta datoriilor, companiile stau bine, avand in vedere perioada complicata din primele 2 trimestre. Pentru jumatate dintre societatile analizate nu s-a inregistrat o crestere semnificativa a datoriei pe termen scurt (pana la 1 an), in timp ce un sfert dintre societati au declarat scaderi semnificative ale acestui indicator. Doar pentru un sfert dintre societatile listate analizate s-a inregistrat o crestere semnificativa a indatorarii.

A 3-a editie a evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele pe T2 2020 și cum investim a fost organizata online. Partenerii evenimentului au fost Bursa de Valori Bucuresti si SSIF Goldring S.A., Dendrio (pentru partea de logistica), Financial Intelligence si Finzoom (Parteneri media).

Urmareste mai jos inregistrarea celei de-a 3-a editii a evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele pe T2 2020 și cum investim

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =