Profitul din ianuarie al SIF Banat-Crisana: cat 60% din profitul pe 2013! Va creste semnificativ luni pe Bursa pretul SIF 1?

SIF Banat-Crisana ne daduse deja o prima veste buna, anuntand un profit de 80 de milioane de lei pentru anul 2013, ieri, dupa inchiderea Bursei, SIF a mai facut un anunt soc: Societatea de Investitii Financiare a realizat in luna ianuarie 2014 un profit de aproape 48 milioane lei, adica 60% din totalul castigurilor din anul precedent!

Vineri, SIF 1 a incheiat sedinta de tranzactionare usor in scadere, dar titlul s-a tinut foarte bine in ultima saptamana, castigand aproximativ 2% fata de cotatiile de vineri (7.02.2014). De altfel, in urma cu trei sedinte, SIF 1 a trecut pe trend pozitiv. Ramane de vazut daca SIF 1 va performa luni la Bursa, asa cum ar fi normal.  Daca ar distribui 85% din profit actionarilor, SIF 1 ar trebui sa dea dividende de 0,13 lei pentru fiecare actiune detinuta, ceea ce ar insemna un radament anual de aproape 9%, la pretul de 1,36 lei pentru o actiune.  Anul trecut SIF 1 nu a distribuit dividende catre actionari, adoptand politica profitului reinvestit…

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − fifteen =