Sell in may and go away: cum se puteau face bani la Bursa si in luna mai

Grafic BursaPentru majoritatea titlurilor, in luna mai s-a potrivit zicala “Sell in may and go away!” Desi multe din ultimele 30 de zile au fost caracterizate fie de apatie, fie de o evolutie in range, avem cateva titluri care au adus satisfactii financiare investitorilor la Bursa in ultima luna de primavara.

Mai precis 5. Ca de obicei, am luat in calcul doar titlurile a caror lichiditate a fost suficient de mare cat sa evitam volatilitatea mare pe tranzactii derizori. Cel mai mare castig din luna mai l-au adus la Bursa de Valori Bucuresti actiunile Zentiva (simbol bursier SCD), care au crescut cu aproape 20%, dupa ce in Adunarea Generala s-a aprobat distribuirea unui dividend de 0,18 bani, randamentul fiind de aproape 10%. O crestere similara a cotatiilor au inregistrat-o si actiunile Albalact (simbol bursier ALBZ), in urma aprobarii prospectului de tranzactionare a companiei pe piata principala a Bursei incepand cu 3 iunie. Pretul actiunilor ALBZ s-a apreciat la Bursa  cu 18,50% in doar 7 sedinte.

Trei banci – Banca Transilvania (TLV), BRD si Erste (simbol bursier EBS), au dat investitorilor posibilitatea de a inregistra in aceasta luna in doar cateva sedinte randamente pe Bursa de 6-7%.

Mai jos, aveti tabelul complet al castigurilor importante din luna mai.

CompanieSimbolPret minim
lei
Pret maxim
lei
Castig %
AlbalactALBZ0,270,3218,52%
BRDBRD10,311,127,96%
ErsteEBS1121207,14%
ZentivaSCD1,882,2519,68%
Banca TransilvaniaTLV2,32,456,52%
Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 2 =