Ce ne rezerva noul an: Vor fi Bancile din nou vedetele Bursei?

Bancile au fost vedetele lui 2015. Daca Bursa, in ansamblul ei, a avut un an slab, cele trei mari institutii listate la Bucuresti au performat, aducand investitorilor castiguri de 30-40%. Nu stiu daca 2016 va fi tot anul bancilor, dar putem deduce din graficele de mai jos cum ar trebui sa arate inceputul de an.
brd-20160104BRD Societe Generale S.A.

Dupa evolutia surprinzatoare din luna noiembrie, cand am avut un raliu de peste 10%, francezii s-au confruntat cu corectii generate de adoptarea legii de dare la plata. Pe final de an, am avut o situatie ciudata – o serie de sedinte general pozitive consecutive in care pe final s-a vandut pe volume destul de mari. Finalul de an a adus BRD inapoi in zona 12,00 lei dar nu sunt convins ca s-a terminat ce a fost mai rau. Pe un fond general rosu, BRD s-a zbatut in prima sedinta in zona 11,80 lei – ce-i drept, pe volume insignifiante. Tehnic insa, ar trbui sa asistam la continuarea trendului ascendent, atat timp cat cotatiile se vor situa peste 11,30-11,40 lei, cu un target potential de 13,00 lei. Am avut o serie de semnale pozitive pe final de an: MACD se pregateste sa reintre in teritoriu pozitiv, STS peste 80, ROC arata interes crescut in piata iar RSI este inca departe de a indica supracumpare.

ebs-20160104Erste Bank

Erste a avut un an 2015 bun, in rand cu celelalte doua banci mari de la Bursa. Insa, de mai bine de jumatate de an evolueaza in canalul 110-130 lei, avand mai multe tentative esuate de iesire. Din punct de vedere tehnic, ne apropiem de momentul in care cred ca vom avea un deznodamant. Daca EBS reuseste sa inchida substantial peste 130 lei, ar putea evolua pana in zona 140-160 lei, unde avem maximele din ultimii 5 ani. Altfel, vom astepta sa vedem daca suportul de la 110 lei va rezista si de data aceasta. Un aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont este ca evolutia Erste depinde de cea a cotatiei pe piata ATX, Viena stabilind de obicei soarta preturilor.

tlv-20160401Banca Transilvania

TLV a  avut o evolutie excelenta in 2015, greu de repetat si in acest an. In acest moment, TLV testeaza rezistenta de la 2,40 lei si, in cazul in care aceasta va ceda, urmatoarele opriri vor fi la 2,20 lei si 2,05 lei. Cel mai probabil scenariu, in cazul unei evolutii pozitive a Bursei este o consolidare in zona 2,40 – 2,60 lei.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + thirteen =