Cum mi-a mers in ianuarie la Bursa

Recunosc, ideea acestui post mi-a fost inspirata de blogurile din afara, unde fiecare isi expune transparent realizarile, reusitele si esecurile sale lunare.

Voi face in fiecare luna o scurta prezentare a activitatii acestui blog, deoarece cred ca acest mic exercitiu ma va ajuta, in principal, sa evaluez succesele si esecurile mele ca trader si ca blogger.

Luna ianuarie 2014 la Bursa

In luna decembrie 2013 am cumparat in mai multe transe actiuni SIF 3, pe care le-am vandut in ianuarie, obtinand un profit de 4,15%, dupa plata comisionului de tranzactionare.

Tot in luna decembrie 2013 am cumparat, tot in mai multe transe, actiuni SIF 1. Si pe acestea le-am vandut in ianuarie, obtinand un profit de 3,77%, dupa plata comisionului de tranzactionare.

Valoarea acestor tranzactii a fost de 45% din capitalul pe care il am disponibil in contul meu de trader pe platforma de tranzactionare online.

In a doua parte a lunii ianuarie, am decis sa cumpar actiuni SIF 1, SIF 4 si SIF 5. Dupa realizarea tranzactiilor, trendul s-a schimbat, astfel ca am decis sa imi ajustez portofoliul.  Am vandut o parte din actiunile SIF 1, acceptand o pierdere de 7,19%, si o parte din actiunile SIF 5, cu o pierdere mai mica, de 4.94%. Astfel, mi-am redimensionat si portofoliul, de la 50% la 35% din investitie.

Profitul total generat de tranzactiile din luna ianuarie, este de 0,30% din suma disponibila in cont. Daca acest profit se va pastra constant pana la finalul anului 2014, randamentul anual va fi de 2.52%, dupa plata impozitului pe profit.

Recunosc, castigul din luna ianuarie nu este un procent cu care sa te poti lauda. Foarte important este, insa, ca redimensionarea portofoliului la 35 % din capital imi permite ca, atunci cand corectia se va termina, sa am suficiente lichiditati in cont pentru a reintra la cumparare. Asadar voi avea ocazia sa recuperez relativ usor pierderile suferite. In plus, imi ofera o sansa importanta sa obtin si profit.

Luna ianuarie 2014 pe blog

Prima luna din 2014 am reusit sa adun 25 de postari noi, printre care cele 15 lectii de baza despre cum sa investesti la Bursa.

Ca si date statistice, conform Google Analytics, in luna ianuarie, BVBescu.ro a avut:

 • 332 vizitatori, dintre care 188 unici – de patru ori mai multi fata de luna decembrie 2013;
 • aproape 40% dintre vizitatorii de pe blog s-au intors cel putin o data pe site in aceasta luna, iar jumatate dintre ei au intrat direct pe pagina principala, ceea ce arata ca notorietatea blog-ului a crescut;
 • 88% dintre vizitatori sunt din Romania, iar 8% din SUA;
 • au fost 955 vizualizari ale paginilor si postarilor de pe blog;
 • fiecare vizitator a accesat, in medie 2,88 pagini;
 • durata medie a unei vizite a fost de 4:15 minute.

vizite

Asadar, aproape jumatate dintre vizitatori au considerat ca BVBescu.ro ofera un continut interesant, iar numarul mare de vizualizari ale paginilor impreuna cu durata medie a vizitelor arata ca acest continut este de calitate. Dupa ca au accesat site-ul 43% dintre vizitatori au dorit sa citeasca si alte postari din blog.

Cea mai populara postare pe blog a fost Cum sa bati dobanda bancii in doar 3 saptamani! – 66 de vizualizari si 4 like-uri pe Facebook.

pagini

Luna aceasta am strans, 4 abonati la Newsletter-ul BVBescu.ro si 35 prieteni pe Facebook. Sunt prezent si pe Twitter dar, momentan, nu am dezvoltat o retea de prieteni.

Postez pe reddit.com, toateblogurile.ro, zelist.ro si sunt prezent pe meritacitit.ro.

Privesc spre viitor…

Sper ca luna februarie sa fie una mai buna la Bursa. Odata cu publicare rezultatelor financiare preliminare ale companiilor, impreuna cu propunerile de divident pentru anul 2013, sper ca lucrurile sa se anime. Desigur, sfarsitul corectiei si inversarea trendului depind in mare masura de ceea ce se va intampla in saptamanile urmatoare pe pietele externe.

In ceea ce priveste activitatea blogului, vreau sa mentin frecventa din ianuarie a postarilor si am cateva target-uri:

 • sa ajung la 500 de vizitatori pe blog;
 • sa cresc numarul de abonati la Newsletter si pe cel al prietenilor pe Facebook;
 • sa dezvolt o retea de prieteni si pe Twitter ;
 • sa cresc numarul de pagini accesate in medie de un vizitator;
 • sa termin un e-book despre cum sa investesti la Bursa, pe care sa il ofer gratuit, in prima faza, cititorilor blogului BVBescu.ro;
 • sa dezvolt parteneriate cu site-uri similare care prezinta continut de calitate, pentru a creste in continuare notorietatea blog-ului.

La final, sper ca ”darea mea de seama” pe luna ianuarie sa fi trezit interesul tau. Daca ai sugestii sau te-ar interesa sa citesti despre un anumit aspect al activitatii acestui blog, scrie-mi un mesaj, pe e-mail-ul din sectiunea Socializare! Voi face tot posibilul sa includ dorintele tale in raportul pe luna februarie.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

2 thoughts on “Cum mi-a mers in ianuarie la Bursa

 1. Salutare!
  Eu sunt un investitor incepator. Tranzactionez de doar 1 an la BVB, sunt sunt inca sub ocrotirea brokerului.
  Inca nu am inceput pe cont propriu cu un cont la Tradeville sau la SSIF Broker.

  Ma simt cam singurel doar eu cu brokerul si caut sa vad ce fac si alti investitori.

  Am sa citesc postarile tale.

  Apropo ai facut blogul pe word press???

  1. Salut!

   Cat esti de multumit de relatia cu broker-ul tau? In ce masura ti-a oferit informatii folositoare care ti-au adus castiguri la bursa? Si inca ceva: cat ai facut (in procente) in acest an de cand investesti la BVB?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + twenty =