De ce vinde Franklin Templeton detinerile in companiile romanesti? O intrebare pe care nu o pune nimeni…

Franklin Templeton

Foarte interesant este faptul ca nimeni nu pune o intrebare evidenta: De ce Franklin Templeton se afla in plin proces de lichidare a detinerilor sale din Romania? Exista cateva posibile explicatii:

  1. Franklin Templeton si-a atins tintele de profit propuse si isi face exit-ul;
  2. Franklin Templeton a hotarat sa isi lichideze participatiile in companiile romanesti, anticipand o posibila recesiune sau inrautatire a climatului de afaceri;
  3. Franklin Templeton isi reorienteaza strategia de investitii catre alte piete sau sectoare.

Primul caz este cel mai fericit, dar si puțin probabil. Insemna faptul ca Franklin Templeton considera ca investitiile sale si-au atins potențialul si nu mai este loc de crestere. In al doilea caz, Franklin Templeton vinde accelerat anticipand recesiunea. Practic, incearca sa isi faca exit-ul cat timp se mai gasesc cumparatori. Personal, este un scenariu pe care il consider valid si, totodata, cel mai probabil, mai ales in contextul in care Singer a avertizat asupra unei corectii in piete, declarand ca aduna cash pentru a putea profita de scaderea pietelor.

In ultima ipoteza, daca Franklin Templeton si-ar reorienta politica de investitii, cel mai probabil ar fi existat unele declaratii in acest sens, iar pietele ar fi aflat amanunte.

Va reamintesc ca in ultimele luni Franklin Templeton prin Fondul Proprietatea a vandut prin tranzactii institutionale sau directe pe bursele din Londra si Bucuresti actiuni si certificate FP de valori considerabile. Totodata, Fondul Proprietatea si-a diminuat sau lichidat participatiile in o serie de companii romanesti, cea mai recenta vanzare fiind cea a uni pachet de 2,56% din titlurile OMV Petrom (SNP). Recent, Fondul Proprietatea a anuntat si ca analizeaza posibilitatea vanzarii pachetelor de actiuni minoritare la doua importante companii ale statului – Salrom si Hidroelectrica -, acuzand lipsa de dorinta a statului in a lista la Bursa cele doua entitati.

Tu de ce crezi ca vinde Franklin Templeton detinerile in companiile romanesti? Spune-le si prietenilor tai care este parerea ta

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =