Zambetul lui Sobolewski incearca sa ascunda mizeria de la ASF

Astazi, Ludwik Sobolewski, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a declarat ca arestarea si judecarea lui Dan Radu Rusanu, seful Autoritatii de Supraveghere Financiara, pentru favorizarea infractorului nu le va atrage prea mult atentia investitorilor straini.

Cred trebuie sa observam evenimentele recente avand in vedere prezumtia de nevinovatie. Din perspectiva investiorilor straini, cred ca acestia au o pozitie neutra fata de informatiile privind anchetarea presedintelui Autoritatii de Supraveghere. Mai mult, perceptia investitorilor straini este mai degraba afectata de viteza de reactie a ASF fata de nevoile pietei de capital. Acesta este singurul criteriu care intr-adevar conteaza.

(Ludwik Sobolewski)

Acum, dansul chiar se asteapta ca investitorilor straini sa nu le atraga atentia o situatie in care este implicat PRESEDINTELE organizatiei care vecheaza la respectarea regulamentelor in cadrul pietei de actiuni? Si asta, in conditiile in care si alti membri ai ASF sunt anchetati, si unii chiar arestati, in acelasi dosar?

Desigur domnul Sobolewski face tot ce se poate, in conditiile date, sa salveze aparentele. Este totusi foarte greu sa-ti pastrezi zambetul pe buze cand te afli in mijlocul mizeriei. Iar declaratiile polonezului par mai degraba dorinte decat impliniri. Orice investitor serios de pe piata de capital studiaza cu atentie mediul in care vine. Nimeni nu isi va risca vreodata reputatia si banii lui sau ai clientilor lui fara sa aibe toate informatiile despre piata respectiva. Iar daca aceasta nu are imaginea nepatata, nu este transparenta si nu incearca sa ii faca o oferta atragatoare, investitorul o va taia de pe lista sa si isi va duce banii in alta parte. Acesta este adevarul si, oricat de dureros ar fi el, sunt convins ca si Ludwik Sobolewski il cunoaste. Din pacate, oricata bunavointa ar avea cei de la Bursa de Valori Bucuresti, atat timp cat politicul se va amesteca in continuare in afaceri, Romania nu va fi vazuta ca un mediu financiar transparent si onest.

Imparte aceasta informatie cu prietenii tai:

Aboneaza-te la Newsletter si primesti gratuit E-book-ul Cum sa investesti la Bursa!

* obligatoriu

Dezabonare  |  Actualizare date personale
Mircea Iliescu
Sunt pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 1 =